Close
Ezek az ultramodern, vezeték nélküli lámpák írják újra a világítástechnikát

Ezek az ultramodern, vezeték nélküli lámpák írják újra a világítástechnikát

A Turn and Turn+ lámpacsalád újratölthető és hordozható kollekciója akár ötszáz órányi fényt is tud biztosítani.

A New Yorkban élő japán tervező, Tamura 2019-ben alkotta meg az első Turn asztali lámpát az Ambientec számára, azóta pedig már a kollekció új generációja is megszületett.

A lámpa a csúcstechnológiájú világítást ötvözi a részletgazdag kézműves kivitelezéssel és a finom anyagokkal. A végeredmény egészen különleges, hiszen az elegáns, fémes formák kissé kontrasztba kerülnek a körkörös árnyalatok által kibocsátott lágy, gyertyaszerű ragyogással.

A lámpa beépített érintésérzékelővel rendelkezik, ez teszi lehetővé a fényerősség beállítását is. Vezeték nélküli kialakításának köszönhetően sokféle környezetben használható, beleértve a hálószobákat, a fürdőszobákat, a szállodákat, az éttermeket és a szabad teret is. A lámpa vízálló, burkolata megakadályozza a por bejutását is.

Elődjéhez hasonlóan a Turn+ is csodálatos rozsdamentes acélból, sárgarézből vagy fekete alumíniumból készül, az anyagválasztás pedig a nagyfokú tartósságot garantálja.

A magyar dizájnerek is maradandót alkottak ezen a területen. Koczka Kristóf és Miklósi Ádám a dizájnszakma Oscarját, a Red Dotot vihette haza lámpakollekciójával.

(Forrás és fotók: Dezeen)

kortárs design | design | lámpa | lakberendezés

FOLYTASD EZZEL

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Nemzetközi dizájnmagazin szeretett bele az ikonikus budapesti épületbe

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram