Close
Ezek az ultramodern, vezeték nélküli lámpák írják újra a világítástechnikát

Ezek az ultramodern, vezeték nélküli lámpák írják újra a világítástechnikát

A Turn and Turn+ lámpacsalád újratölthető és hordozható kollekciója akár ötszáz órányi fényt is tud biztosítani.

A New Yorkban élő japán tervező, Tamura 2019-ben alkotta meg az első Turn asztali lámpát az Ambientec számára, azóta pedig már a kollekció új generációja is megszületett.

A lámpa a csúcstechnológiájú világítást ötvözi a részletgazdag kézműves kivitelezéssel és a finom anyagokkal. A végeredmény egészen különleges, hiszen az elegáns, fémes formák kissé kontrasztba kerülnek a körkörös árnyalatok által kibocsátott lágy, gyertyaszerű ragyogással.

A lámpa beépített érintésérzékelővel rendelkezik, ez teszi lehetővé a fényerősség beállítását is. Vezeték nélküli kialakításának köszönhetően sokféle környezetben használható, beleértve a hálószobákat, a fürdőszobákat, a szállodákat, az éttermeket és a szabad teret is. A lámpa vízálló, burkolata megakadályozza a por bejutását is.

Elődjéhez hasonlóan a Turn+ is csodálatos rozsdamentes acélból, sárgarézből vagy fekete alumíniumból készül, az anyagválasztás pedig a nagyfokú tartósságot garantálja.

A magyar dizájnerek is maradandót alkottak ezen a területen. Koczka Kristóf és Miklósi Ádám a dizájnszakma Oscarját, a Red Dotot vihette haza lámpakollekciójával.

(Forrás és fotók: Dezeen)

FOLYTASD EZZEL
Látványos zebrákat festenek London utcáira
Méregdrága aranyszobor készült egy avokádós bagelről
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom