Close
Így lehet egyszerre kultúrát és koktélt fogyasztani Budapest felett

Így lehet egyszerre kultúrát és koktélt fogyasztani Budapest felett

Háromszázhatvan fokban.

Júniusban nem éppen a rooftopbár-kompatibilis arcával kedveskedett nekünk az időjárás, úgyhogy az első nyári hónapban gondosabb tervezést igényelt, ha budapesti tetőteraszos iszogatásban gondolkodtunk. Ebből a szempontból megtapasztalhattuk az ilyen profilú bárok hátrányának számító kiszolgáltatottságot, elvégre elég néhány masszívabb széllöket, netán egy késő délutáni sivatagi forróság, és máris oda a város fölötti lazulós idill.

Ellenben, ha minden klappol, nehéz jobbat találni egy kellemes, naplementés, koktélozós esténél, háttérben a megkapó és megunhatatlan fővárosi panorámával.

Az első budapesti rooftop bárként megismert 360 Barban július elején indították be a szezont. Ettől a nyártól próbálnak más címkéket is begyűjteni az elmúlt hét évben rájuk aggatottak – turistahely, szép kilátás – mellett, vagy inkább helyett. Például erősítenek programfronton: az eddigi havi egy Secret Garden Daytime partijukat felváltva mostantól minden héten szombaton délután kettőtől másnap hajnalig tetőzik az élmény, vasárnaponként hiphoppartival vagy BBQ Sunday Daytime partyval jelentkeznek, hétköznap esténként akusztikus koncertek és dj-szettek alapozzák a hangulatot, illetve újdonságként ismert zenekarok tagjai állnak össze teljesen új formációkba örömzenélni. Szintet lépnek a kultúrafogyasztásban is, hogy afféle közösségi teret alakítsanak ki: lehetőséget biztosítanak feltörekvő fiatal művészeknek, akik számára kiállítótérként is üzemel a hely.

Mint tudjuk, a nyár és a koktél örök hűséget esküdött egymásnak, és ha valamikor, ebben az időszakban nem illik felbontani ezt az egyezséget. A Párisi Nagyáruház tetején sem tették, sőt: a 360-ban egy-két kedvenc megtartása mellett minden szezonban új itallapot indítanak.

Ugyan nem klasszikus koktélbárként aposztrofálják magukat, azért mégiscsak koktélok ülnek a vezérevezőseik helyén. Hatfélét álmodtak meg erre a nyárra, mind a hatot a napközbeni szekcióra kitalálva – ebből következik, hogy az italok nem annyira erősek,

hiszen egy kánikulai délutánon elfogyasztott fajsúlyosabb koktél akár fejbe is kólinthat.

Szemezgetve a kínálatból, bizonyára nem csak a Bryan Adams-rajongók figyelmét vonja el a Summer of ‘69 elnevezésű, whiskyalapú signature koktél, amit narancs squeezzel, birsalma lekvárral, vaníliasziruppal, citrommal és egy kis rozmaringgal bolondítanak meg, mert ránézésre is benne van a nyár, hogy aztán a vodkára támaszkodó Hot Messzel (prosecco, citrom, málna, eper) együtt teljesítse a felfrissítés hálás feladatát.

A Skyliner izgalmasabb összetevőivel (Monkey 47, St-Germain, citromlé, cukorszirup, thai citromnád, szőlő, Fever Tree Mediterranean Tonic) feledteti az unásig ismert, hagyományos gin-tonikokat, ha pedig megfelelő az időzítés, alkonyatkor jöhet egy laza kis esti kaland az ég alját narancsra festő napfényben egy Walking on Sunshine gyümölcsbomba képében (Absolut Blue, citromlé, maracuja szirup, passion fruit, menta, narancs squeeze).

Ami még nagyon fontos, és hozzátartozik a teljességhez: semmiképp se felejtsünk el körbenézni odaföntről!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Soós Bertalan)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom