Close
Új, multifunkciós gyalogos és kerékpáros Duna-híd épül

Új, multifunkciós gyalogos és kerékpáros Duna-híd épül

Gyaloghíd, biciklis átkelő, hotel, bevásárlóutca, irodák és közösségi terek fogják kitölteni a 6500 négyzetméter hasznos területű, zárt, acélszerkezetű hidat. A győztes pályázat az ARCVS koncepciója lett, ami egyben egy nagyon modern, urbánus kialakítást és formavilágot jelent, emellett olyan nagyságok előtt tiszteleg, mint a firenzei Ponte Vecchio és a velencei Rialto. A vajdasági Duna-híd projektneve Elbow Shadow, ami nem csak kellemes szójáték. 

1999 óta nem ível át híd ott a Duna fölött, hamarosan viszont újra lesz összeköttetés, méghozzá nem is akármilyen. Szimpla gyalogoshíd vagy autós forgalomra megálmodott építmény helyett egy igazi 21. századi koncepcióval rukkolt elő az ARCVS, ami egyesíti a praktikumot, az esztétikumot és a funkcionalitást.

Kétszáz méter hosszan húzódik majd az élettel teli híd, ahol ugyanúgy lehet majd vásárolni, sétálgatni, mint pár éjszakát eltölteni a benne kialakított szállodában.

Az Elbow Shadow név az úgynevezett könyökházakra utal, mely helyi jellegzetesség, és ezzel szeretnének a modern épület szellemiségéhez tradíciót is párosítani.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: ARCVS)

Close