Close
Új, multifunkciós gyalogos és kerékpáros Duna-híd épül

Új, multifunkciós gyalogos és kerékpáros Duna-híd épül

Gyaloghíd, biciklis átkelő, hotel, bevásárlóutca, irodák és közösségi terek fogják kitölteni a 6500 négyzetméter hasznos területű, zárt, acélszerkezetű hidat. A győztes pályázat az ARCVS koncepciója lett, ami egyben egy nagyon modern, urbánus kialakítást és formavilágot jelent, emellett olyan nagyságok előtt tiszteleg, mint a firenzei Ponte Vecchio és a velencei Rialto. A vajdasági Duna-híd projektneve Elbow Shadow, ami nem csak kellemes szójáték. 

1999 óta nem ível át híd ott a Duna fölött, hamarosan viszont újra lesz összeköttetés, méghozzá nem is akármilyen. Szimpla gyalogoshíd vagy autós forgalomra megálmodott építmény helyett egy igazi 21. századi koncepcióval rukkolt elő az ARCVS, ami egyesíti a praktikumot, az esztétikumot és a funkcionalitást.

Kétszáz méter hosszan húzódik majd az élettel teli híd, ahol ugyanúgy lehet majd vásárolni, sétálgatni, mint pár éjszakát eltölteni a benne kialakított szállodában.

Az Elbow Shadow név az úgynevezett könyökházakra utal, mely helyi jellegzetesség, és ezzel szeretnének a modern épület szellemiségéhez tradíciót is párosítani.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: ARCVS)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom