Close
Letaglózó fények, formák és hangok – Ilyenek a Samsung új okostévéi

Letaglózó fények, formák és hangok – Ilyenek a Samsung új okostévéi

Nem is olyan régen még kis túlzással azért vettünk tévét, hogy legyen hová nézniük a bútoroknak. Nagyot változott aztán a világunk az okostévék térnyerésével: mostanra teljes értékű lakótárssá, életünk kvázi nélkülözhetetlen elemévé váltak. A digitalizáció és multitasking korában több feladatot kell elvégeznünk adott idő alatt, és különféle technológiákat meg eszközöket használunk azért, hogy egyszerűbbé és komfortosabbá tegyük a mindennapjainkat.

A kütyünépszerűségi listán vélhetően az élmezőnyben tanyáznak az okostévék, elvégre nemcsak a laptopunkon vagy a táblagépen keresünk agykikapcsoló tartalmakat, hanem a jobb élményért már a netes tévén pötyögjük be a kedvenc streaming-szolgáltatónkon elérhető sorozatunkat, urambocsá két epizód között megnézzük rajta az e-mailjeinket.

Egy dolog biztos: egy smart TV ma szinte kötelező darab a nappaliban (vagy a hálóban).

Hogy tényleg csak néhányat említsünk az előnyei közül: jó és erős wifi-kapcsolattal bárhol felállítható a lakásban, nem kell kábelekkel vagy porttal szenvedni, abszolút mértékben igényeinkre, szokásainkra és a saját kényelmünkre szabható, a közösségi oldalaktól kezdve a videómegosztókon át a végtelen órányi szórakozást biztosító streamingoldalak és játékok könnyed böngészéséig.

A Samsungtól megszokhattuk, hogy az általuk megálmodott készülékek a felhasználói élményt tekintve a prémium kategóriát képviselik.

Nem csupán az eszközeik kép-és hangminőséget élvezve érkezik meg rögtön az a bizonyos aha-pillanat, hanem már akkor kitágul a pupillánk, amikor meglátjuk a szobában vagy kicsomagoljuk a dobozból. Futurisztikus hatást keltő, környezetbe simuló, letisztult és esztétikus tévékről van szó, melyek legújabb modelljei jól visszaadják a vállalat vizualitásra irányuló elképzeléseit.

A Samsung az Unbox & Discover 2023 nevű esemény keretében mutatta be legújabb televízióit. A TV-család négy tagjának jó pár közös tulajdonsága van: az extra képminőséghez aligha kell külön kedvet csinálni, de zökkenőmentes csatlakoztatás és a lebilincselő hangzás is vastagon aláhúzott érveknek számítanak a mellette kategóriában.

Bizonyára sokunkkal előfordult már, hogy mondjuk egy YouTube-ra fellőtt koncertfelvételt nem olyan minőségben találtunk meg a csatornán, mint amilyenre vágytunk. Ezen mostantól nem kell tovább aggódnunk, merthogy az MI felskálázásnak köszönhetően akár 8K minőségben is élvezhetünk alacsonyabb felbontású tartalmakat, az automatikus HDR remastering funkció által pedig feljavulnak a gyengébb nívójú tartalmak, a Q-Symphony funkció pedig lehetővé teszi, hogy a TV hangszórói, a kompatibilis hangprojektorokkal olyan hanghatásokkal dübörögtessék meg a szobát, mintha ott állnánk a színpad előtt.

A felső kategóriában mindjárt a legizgalmasabb modellek közé tartozik a Samsung QN95C Neo QLED 4K Smart TV. Művészi igényességgel formálták meg a beépített csatlakozók és a tápegység ellenére, ultravékony, minimalista, minden oldalról jól néz ki, és akár nagyon közel lehet akasztani a falhoz. Fényereje olyannyira kiemelkedő, hogy a lángok, a robbanások, a napfény és más, nagy fényerejű effektek úgy zúdulnak ránk, hogy szinte érezzük a bőrünkön a sugárzó hőt. Ráadásul képzeljük el mindezt 8K felbontásban, bár gyakorlatilag nem kell: a 85″ QN900C Neo QLED 8K Smart TV megvalósít minden – részletgazdag – képzeletet, egy jövőbe mutató házimozi-rendszert költöztet a szobába, mind méretével, mind funkcióival letaglóz. Egy ekkora képernyőnél különösen fontos, hogy szép és sima képet lássunk, észrevehető pixeltorzulások nélkül. Itt jön a képbe a már említett „feljavítás”, ennek, valamint a felső csatornás, mozgáskövető hangzással megpakolt Dolby Atmos hangszóróknak és a 8K formátumnak köszönhetően máris egy privát VIP-moziteremben találhatjuk magunkat.

Jól járhatunk a 65″ S95C OLED 4K Smart TV-vel is, aminek bizonyítványában az OLED kijelzője mellett szerepel dicséret: mély feketéket, tiszta fehéreket és teljes színárnyalatokat kínál a Quantum Dot által vezérelt élvonalbeli önmegvilágító pixeleknek köszönhetően. A HDR-tartalmak hihetetlenül élénknek és élethűnek tűnnek, nem beszélve a sporteseményekről, legyen az egy hálót szaggató gól lassított felvételen, vagy egy levegőben repülő teniszlabda.

Nem mehetünk el szó nélkül a 2023-ban már alapvetésnek számító fenntarthatóság mellett. A Samsung kiemelt figyelmet fordít rá, éppen ezért az új tévék, monitorok, digitális kijelzők és távirányítók csomagolásaiban már hiába keressük a műanyag ragasztószalagokat és –tekercseket, ugyanis ezeket papírra cserélték, a dobozokból kivett kapcsokat pedig ragasztóval helyettesítették, tovább csökkentve a hulladékmennyiséget és elősegítve a fenntarthatóbb anyaghasználatot. És ez még nem minden: nincsenek már eldobható elemek sem a harmadik generációs SolarCell távirányítókban, helyettük a 2.4 GHz-es rádiófrekvencia-vételen keresztül tölthetőek a készülékek, melyek a Wi-Fi routerek által kibocsátott jelekből nyernek energiát. Ez ugyancsak fenntarthatóbb megoldást jelent az otthoni használatban.

fenntathatóság | nagy sztori | fények | kollekció | samsung

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram