Close
Tekintélyt parancsoló falai mögött megnyugvásra találunk ebben az erődben

Tekintélyt parancsoló falai mögött megnyugvásra találunk ebben az erődben

A Ne ítélj elsőre! mondás ennél a kanadai háznál is értelmet nyer, mert rideg külseje valójában érző szívet takar. Egészen pontosan inkább meghittséget és harmóniát. 

A festői Új-Skócia partjainál, eléggé vadregényes környezetben találjuk ezt a kicsit szigorúnak tűnő hatalmas menedéket, amely sötét alumíniumpajzsával védelmez a kanadai félsziget olykor zord éghajlati viszonyai ellen.

Nem véletlenül említettünk védelmet, mert elég ránézni a Kingsburghöz közeli monstrumra: egy erődre emlékeztet, de szerencsére csak kívülről áraszt sötét hangulatot (feketének tűnő színei valójában extra sötét bronz árnyalatúak).

Az Omar Gandhi építészeti stúdió által megálmodott épület csak úgy árasztja magából a nyugalmat, ami nem meglepő egy olyan vidéken, ahol a csendet az alkalmanként lecsapó viharok mellett maximum a magasra nőtt fűben bóklászó szarvasok zavarhatják meg.

Gandhi szerint azért ilyen erődszerű a struktúrája, hogy a környékre alkalomadtán leereszkedő sűrű, fehér ködben se vesszenek el a vonalai.

A kissé rendhagyó tetőszerkezetű ház méltóságteljes formáját a sziget számos pontján feltűnő istállók ihlették. A kialakításának köszönhetően egyik oldalról védi a privát szférát, ugyanakkor a másikról abszolút nyitott a külvilágra, és méretes ablakai jóvoltából láttatni engedi a megkapó óceánparti panorámát.

A kétszintes ház enteriőrje nem csak a kandalló jóvoltából ad nekünk melegséget. Tágas és világos, minimalista stílusban berendezett otthont találunk itt, melynek földszintjén alakították ki a vendégszobát, a garázst és a nappalit, az emeletén pedig a fürdő– és a hálószóba bújik meg.

Az összekötést szépen megmunkált acél-, valamint diófalépcső biztosítja.

A földszinten a hatalmas, nyitott teraszon akár az óceánra néző medencében ejtőzve élvezhetjük a sós tengeri levegő ártatlannak tűnő fuvallatait, ha pedig hűvösebb idők közelednek, itt is begyújthatunk a kandallóba, hogy átvészeljük az esetleges új-skóciai zimankót.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Deezen)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom