Close
Tekintélyt parancsoló falai mögött megnyugvásra találunk ebben az erődben

Tekintélyt parancsoló falai mögött megnyugvásra találunk ebben az erődben

A Ne ítélj elsőre! mondás ennél a kanadai háznál is értelmet nyer, mert rideg külseje valójában érző szívet takar. Egészen pontosan inkább meghittséget és harmóniát. 

A festői Új-Skócia partjainál, eléggé vadregényes környezetben találjuk ezt a kicsit szigorúnak tűnő hatalmas menedéket, amely sötét alumíniumpajzsával védelmez a kanadai félsziget olykor zord éghajlati viszonyai ellen.

Nem véletlenül említettünk védelmet, mert elég ránézni a Kingsburghöz közeli monstrumra: egy erődre emlékeztet, de szerencsére csak kívülről áraszt sötét hangulatot (feketének tűnő színei valójában extra sötét bronz árnyalatúak).

Az Omar Gandhi építészeti stúdió által megálmodott épület csak úgy árasztja magából a nyugalmat, ami nem meglepő egy olyan vidéken, ahol a csendet az alkalmanként lecsapó viharok mellett maximum a magasra nőtt fűben bóklászó szarvasok zavarhatják meg.

Gandhi szerint azért ilyen erődszerű a struktúrája, hogy a környékre alkalomadtán leereszkedő sűrű, fehér ködben se vesszenek el a vonalai.

A kissé rendhagyó tetőszerkezetű ház méltóságteljes formáját a sziget számos pontján feltűnő istállók ihlették. A kialakításának köszönhetően egyik oldalról védi a privát szférát, ugyanakkor a másikról abszolút nyitott a külvilágra, és méretes ablakai jóvoltából láttatni engedi a megkapó óceánparti panorámát.

A kétszintes ház enteriőrje nem csak a kandalló jóvoltából ad nekünk melegséget. Tágas és világos, minimalista stílusban berendezett otthont találunk itt, melynek földszintjén alakították ki a vendégszobát, a garázst és a nappalit, az emeletén pedig a fürdő– és a hálószóba bújik meg.

Az összekötést szépen megmunkált acél-, valamint diófalépcső biztosítja.

A földszinten a hatalmas, nyitott teraszon akár az óceánra néző medencében ejtőzve élvezhetjük a sós tengeri levegő ártatlannak tűnő fuvallatait, ha pedig hűvösebb idők közelednek, itt is begyújthatunk a kandallóba, hogy átvészeljük az esetleges új-skóciai zimankót.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Deezen)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom