Close
Évek óta nem volt ilyen könnyű bejutni a világ egyik legszigorúbban ellenőrzött országába, mint most

Évek óta nem volt ilyen könnyű bejutni a világ egyik legszigorúbban ellenőrzött országába, mint most

Új-Zéland eltörli a legtöbb utazási korlátozást, hogy az élet végre visszatérhessen a normális kerékvágásba.

A koronavírusos esetek száma csökken, a lakosság átoltottsága magas, a Covid-19 kezeléséhez pedig könnyen hozzá lehet férni, ezért Jacinda Ardern miniszterelnök bejelentette: gyakorlatilag minden korlátozást eltörölnek, amelyek

a világ egyik legszigorúbban ellenőrzött országává tették Új-Zélandot az elmúlt években.

Ezentúl csak a pozitív teszttel rendelkezőknek kell hét napra izolálniuk magukat, a beutazókra vonatkozó kötelező teszteket is eltörölték, azonban nekik továbbra is ki kell tölteniük egy nyilatkozatot az érkezésük előtt, emellett pedig azt is fogják szorgalmazni, hogy

az első napon, majd az ötödik-hatodik napon is végezzenek gyorstesztet.

A légitársaságok menetrendjei visszaállnak a megszokottra és visszatér a Trans-Tasman járat is, amely Ausztrália és Új-Zéland közötti utascserét segíti elő.

(Forrás: Executive Traveller, fotók: Getty Images)

 

uj-zeland | utazási korlátozás | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom