Close
Ilyen elképesztően látványosan újjászülető gyárépületet ritkán látni

Ilyen elképesztően látványosan újjászülető gyárépületet ritkán látni

A dán Vipp dizájncég tulajdonosai olyan bemutatótermet alakítottak ki márkájuk számára, amely tökéletes otthonként is funkcionál akkor, amikor  New Yorkban tartózkodnak.

Sofie és Frank Christensen Egelund világhírű dizájnerek. Úgy döntöttek, nem mindennapi bemutatótermet alakítanak ki New Yorkban, hiszen olyan apartmant álmodtak meg egy 350 négyzetméteres tetőtérbe, mely otthonukként szolgál, amikor a metropoliszban tartózkodnak két gyerekükkel és golden retriever kutyájukkal.

Az apartman egy 1883-ban épült egykori gyárépület ötödik emeletén található olyan csúcskategóriás dizájnmárkák bemutatótermeinek közelében, mint az Orior, az Egg Collective és az Allied Maker.

A Raëd Abillama Architects libanoni céggel és Colin King stylisttal együttműködve a Vipp tulajdonosai olyan belső teret alakítottak ki,

amely nemcsak arra alkalmas, hogy megmutassa a dizájnerek által tervezett kiegészítőket funkcionális környezetükben, hanem arra is, hogy megnyugtató, minimalista otthont biztosítson számukra.

A három méteres belmagasságú apartmanban hatalmas ablakok találhatók, így gyakorlatilag egész nap fényárban úszik. Megtartották az ódon mennyezeti gerendákat, a rusztikus téglafalakat, a faoszlopokat és az egykori gyárépület más, történelmi elemeit is. Ebben a pazar térben helyezték el világhírű étkezőasztalukat, kabiszékeiket, fekete konyhai moduljaikat, egyedi borospohár-tárolójukat, szoborgyűjteményüket.

A tágas nappaliban a kényelemé a főszerep. Megtalálható ott dán tervezők kanapéja, dohányzóasztala és karosszéke is, míg az irodaterületen egy egyedi travertin asztalé a főszerep.

A Vipp Studio csak előzetes egyeztetés alapján látogatható.

Eladóvá vált Jack Lemmon egykori malibui ingatlana, amelyet még ő építtetett a nyolcvanas években. Nem egy klasszikus malibui fészekről beszélünk, hiszen az átlagos tengerparti otthonoktól eltérően téglaépítéssel állunk szemben.

(Fotók: Adrian Gaut)

FOLYTASD EZZEL
Törökbálint ékessége lett ez a gyönyörű lakás
Nem véletlenül kapta ez a hihetetlen mexikói hotel a One&Only nevet
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom