Close
Egy hazai világörökségi helyszínt is megnézhetünk a pünkösdi hétvégén

Egy hazai világörökségi helyszínt is megnézhetünk a pünkösdi hétvégén

Hollókőn megnyitották a vár szabadtéri részeit és a múzeumokat is.

Kelecsényi Péter, a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: ebben az évben nem tudják megszervezni a pünkösdi hétvégén szokásos hagyományőrző rendezvényeket és várjátékot, de a biztonsági előírások betartása mellett pünkösdtől folyamatosan szeretnék a legtöbb élményt nyújtani a Nógrád megyei világörökségi falu vendégeinek.

Az ófaluban szombaton, pünkösd vasárnap és pünkösd hétfőn termelői piac várja a látogatókat. A környék őstermelői árusítják a szörpöt, mézet, füstölthús-árut, zöldséget, gyümölcsöt, kézműves termékeket és egyedi kékfestő ruhák is színesítik majd a piac kínálatát. A faluba érkező vendégek a már megnyitott kézműves portákon, ajándékboltokban, vendéglátóhelyeken, éttermekben és szabadtéri helyszíneken találkozhatnak a díszes hollókői népviselettel, és azok hétköznapi változataival is. Több helyszínen a kézművesek bemutatót tartanak az udvarokon, megtekinthető lesz a fazekasság és a bőrdíszművesség mestersége is.

A hollókői vár szabadtéri részei nyitva állnak, így a toronyból gyönyörködhetünk a Cserhát festői hegyvidékében. Az éttermek palóc ételeket kínálnak, és megnyitottak a szálláshelyek is.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

 

múzeum | újra | látogatható | nyitás | vár

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legbarátságosabb városai

Több mint 120 év után eltűnik Párizs egyik szimbóluma

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram