Close
Soha nem találnád ki, miből készült ez a stílusos svéd kerékpár

Soha nem találnád ki, miből készült ez a stílusos svéd kerékpár

És ha eláruljuk, hogy egy könnyedén újrahasznosítható anyagról van szó, ráadásul a Nespresso kávéinak is köze van hozzá?

Még így sem olyan egyszerű megfejteni, ezért inkább eláruljuk: egy svéd, kerékpárokat gyártó startup, a Vélosophy és a Nespresso partnerségéből született meg ez a limitált szériás bicikli, amelyet háromszáz újrahasznosított alumínium kávékapszulából gyártottak le.

Korábban mi is beszámoltunk már egy hasonló projektről, hiszen Tipton szemüvegkeretek is készültek már ezekből a kapszulákból. Ahogyan akkor is kiemeltük, az alumínium korlátlan alkalommal újrahasznosítható, az újrahasznosított alumíniumból pedig számtalan további termék készülhet. Akár egy ilyen menő kerékpár is.

Mindenképp dicséretes, hogy a Nespresso ilyen és ehhez hasonló projektekben vesz részt, hangsúlyozva az újrahasznosítás fontosságát. Mivel az elmúlt években a kapszulás kávégépek nagyon elterjedtek, az általuk termelt melléktermék mennyisége is jelentős. Éppen ezért nagyon fontos, hogy az elhasznált kapszulákat begyűjtsék, kimossák, majd újrahasznosítsák.

A két márka közti együttműködés során ezer ilyen biciklit gyártanak le, ami azt jelenti, hogy nagyjából 300 ezer alumíniumkapszulát hasznosítanak újra.

További példás gesztus, hogy a svéd startup minden eladott kerékpár után egy másikat odaajándékoz egy rászoruló afrikai iskoláslánynak, ezzel megkönnyítve az iskolába való eljutását.

A környezetbarát kerékpár elnevezésén valószínűleg nem kellett sokat gondolkodni. Mi más is lehetne, ha nem RE:CYCLE? Megrendelni a kosárral, kávétartóval és kávékapszula alakú csengővel felszerelt bringát ezen a honlapon keresztül lehet.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Vélosophy)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom