Close
Kiderült, lesz-e országos zárlat a futótűzként terjedő omikron miatt a szomszédban

Kiderült, lesz-e országos zárlat a futótűzként terjedő omikron miatt a szomszédban

Ukrajnában nyilatkozott a csiki-csuki jelenlegi helyzetéről az országos tisztifőorvos.

Az ukrán egészségügyi minisztérium nem tervezi, hogy országos zárlatot vezessen be a koronavírus különösen fertőző omikron variánsának terjedése miatt, jelentette ki Viktor Ljasko országos tisztifőorvos.

A tisztségviselő, aki egyben az egészségügyi miniszter helyettese, rámutatott arra, hogy a mostani járványhullámban magas a fertőzöttszám, de kórházi ápolásra kevesebben szorulnak.

Az országban adaptív, azaz régiónként eltérő korlátozásokkal járó karantén van érvényben, amely szerinte hatékony, és jelenleg már csak az oltatlanok számára ír elő szigorításokat.

Kifejtette, hogy vörös színkódú besorolásba kerülnek azok a régiók, amelyekben a hátértéket átlépi a fertőzöttek, illetve a kórházban ápoltak száma, és ennek következtében szigorítanak az ottani korlátozásokon.

Ez azt jelenti, hogy a tömegrendezvényeket, a bevásárlóközpontokat, a kulturális és sportlétesítményeket a vörös kategóriában lévő régiókban csakis azok látogathatják, akik felvették a védőoltás mindkét dózisát, vagy átestek a fertőzésen, illetve friss negatív PCR-teszttel rendelkeznek.
Jelenleg Ukrajnában öt megye, köztük Kárpátalja van vörös besorolásban.

A tisztifőorvos szerint “nem helyénvaló” zárlatról beszélni, valamint kijelentette, hogy az országban a mostani járványhullám már elérte a tetőpontját.

(Forrás: MTI, fotók: Getty)

covid-19 | rendelkezés | oltás | korona | zárlat

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legbarátságosabb városai

Több mint 120 év után eltűnik Párizs egyik szimbóluma

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram