Close
Ultrakönnyű bringás ruházat? Mindössze negyed kiló az egész

Ultrakönnyű bringás ruházat? Mindössze negyed kiló az egész

Nem is gondolnánk, hogy néhány bringás ruha olyan könnyű, hogy repülni is tudnánk benne, na jó, azért azt nem, de annyi biztos, hogy nagyon megkönnyítik a tekerést. Mindenki másban érzi jól magát, viszont egyértelműen kijelenthető, hogy a megfelelő kerékpáros ruházat csak növeli a tekerés élményét.

A következő pár sorban néhány különleges kerékpáros szettet ismerhetünk meg egy kicsit közelebbről. Dress ON!

Milyen a jó bringás ruházat?

“Amikor tekerünk, akkor nem számít, mi van rajtunk!” – Téves! Bocsi, de ilyet csak a kezdők mondanak, meg a hobbi bicajosok, mert igenis számít! Nagyon is számít! A Bikepro.hu kerékpár webshop kerékpáros ruházat kínálata például egész szép kis ruhadarabokat tartalmaz, szóval bőven akad okunk a válogatásra.

A legfontosabb ruházati elemek közé sorolható talán a nadrág és a cipő, de nem szabad ennyinél feladni, megállni. A komfortérzetünk csak akkor lesz tökéletes, ha minden van, ami kell. Mez, póló, sapka, kamásli, kesztyű, zokni, stb.

De miért annyira fontos ez? Azért, mert a speciális ruhák képesek tehermentesíteni a test bizonyos részeit, amely sok kellemetlenségtől megkímél minket, ráadásul sokkal biztonságosabbá tehetjük útjainkat.

Mennyi az annyi? Amikor túl könnyűnek tűnik a szerkó

Ma már nem igazán kapsz 4 kiló alatti bicajt, de ez a gramm-mánia nem csak a kerékpárt érinti. Lehet, hogy azoknak a táborát erősítjük, akik szeretnek ezekből a grammokból lefaragni, de eljön az a szint, amikor már nincs mit magából a bringából lefaragni, és ilyenkor vesszük célba a ruházatot.

Ha egy kicsit is ismered a Scott nevezetű céget, akkor tudod, hogy elég egy “grammhuszár” vállalat, tehát szívügyüknek érzik a ruházat könnyítését.

Póló 100 gramm? Rövidnadrág 120 gramm? Ha pedig jön a hideg, akkor elő a 60 grammos szélálló dzsekivel! Lehet, hogy furcsán hangzik, de mindez akár egyetlen kulacsba is belefér. Mit szólsz? Magaddal vinnél egy kulacs száraz ruhát?

Vannak még ennél is extrémebb esetek!

Az extrémebb alatt azt értem, hogy akadnak még könnyebb ruhadarabok is, ami már-már engem is meglep.

A HotPack Ultralight dzsekije megelőzte súlyában a Scott márkát. Hogyan? Ugyanazt a szélálló és vízlepergető dzsekit sikerült neki kihozni mindössze 50 grammból, ami akár egy mez zsebében is elfér. A félig áttetsző design talán a legjobban egy nejlonzacskó képét juttatja az eszünkbe, de amint hozzzáérünk, egyértelművé válik számunkra, hogy kellemes szövet jellegű alapanyagból készült termékkel van dolgunk.

A bringás ruházatok világában tehát bőven akad olyan darab, ami meghaladja az elképzeléseinket, de ettől függetlenül ne éljünk azzal a kifogással, hogy nem elég könnyű a kerékpáros ruházat! Az egyszerű ruhadarabok ezeknél sokkal nehezebbek, plusz nem faraghatjuk le a grammokat a végtelenségig!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

5+1 szuper játék, amivel visszarepülhetsz a gyerekkorodba!

Egészségbiztosítás tippek – segítség a választásban

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram