Close
Futurisztikus emlékművet kapnak a koronavírus-világjárvány áldozatai

Futurisztikus emlékművet kapnak a koronavírus-világjárvány áldozatai

Az uruguayi óceánpartra tervezik azt a negyven méter átmérőjű emlékművet, amellyel a koronavírus-járványban elhunytak előtt tisztelegnének.

Az építészeti installáció a tiszteletállítás és a megemlékezés mellett egy másik fontos szereppel is bírna: elősegítené, hogy a modern ember mélyebben elmerülhessen a természet szépségeiben.

A World Memorial to the Pandemicet egy nagyra nőtt, futurisztikus gyűrűként lehet a legkönnyebben szemléltetni,

amelynek kivágták a közepét, így az emlékművön álldogáló ember azt érezheti, hogy kicsit a sziklák és óceán uralta végtelen világ lelkébe lát. A tervek szerint a Gómez Platero építésziroda konkáv építményének a felszíne betonból, az alja pedig cortenacélból készül el.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Deezen)

koronavírus-világjárvány | koronavírus | járvány | világjárvány | uruguay

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram