Close
Ezekbe az országokba nem javasolják a belépést az omikron miatt az amerikaiak

Ezekbe az országokba nem javasolják a belépést az omikron miatt az amerikaiak

Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és -Megelőzési Központja (CDC) bejelentette: azt tanácsolja az amerikaiaknak, hogy ne utazzanak Franciaországba, Jordániába, Portugáliába és Tanzániába.

A CDC most 83 országot sorolt nagyon magas rizikócsoportba a beutazást illetően: Portugália, Franciaország, Tanzánia és Jordánia mellett felvették Andorrát, Ciprust és Liechtensteint is felvették a listára.

Mint ismert, Franciaország hétfőn bejelentette, hogy négy hétre bezárják a szórakozóhelyeket, és szigorítják a távolságtartási szabályokat az omikron miatt, kijárási tilalmat és további korlátozásokat azonban nem terveznek életbe léptetni.

Az Egyesült Államok ezzel párhuzamosan új intézkedéseket vezetett be a turisták számára is, akiknek a beutazást követő egy napon belül negatív Covid-19 tesztet kell bemutatniuk. A korábbi szabályok szerint a beoltott nemzetközi légi utasoknak az indulás napjától számított három napon belül kellett negatív teszteredményt produkálniuk.

Emellett november 29-től szinte minden külföldi állampolgár számára tilos a belépés az USA-ba nyolc dél-afrikai országból, a tilalmat egyelőre nem terjesztették ki azokra az országokra, ahol az új variánst felfedezték.

(Forrás: Reuters, fotók: Getty)

usa | omikron | covid-19 | covid | amerika

FOLYTASD EZZEL

A romok közt modern bevásárlóközpontok és előkelő lakóházak nőnek: így támad fel a Közel-Kelet Párizsa

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram