Close
Csodás színek, előkelő környezet és egy medence – Íme a reggelizés legújabb trendje

Csodás színek, előkelő környezet és egy medence – Íme a reggelizés legújabb trendje

Ha követed Instagramon a luxus üdülőhelyeket vagy figyeled néhány utazóblogger munkásságát, jó eséllyel láttál már úszó reggelit.

Amennyiben mégsem, akkor eláruljuk, hogy arról a fényűző  szobaszervizes reggeliről van szó, melyet ágy helyett medencében vagy pezsgőfürdőben szolgálnak fel.

A pirítóssal, gyümölcsökkel, kávéval és hasonló jóságokkal megpakolt látványos napindító általában nagy tálcán vagy színes kosárban érkezik, és élénk trópusi virágokkal díszítik a minél fotogénebb hatás érdekében.

Főként Ázsiában és a csendes-óceáni térségben számít népszerűnek, elsősorban a forróbb éghajlatú területeken – például Thaiföldön, a Fidzsi-szigeteken vagy a Maldív-szigeteken – található resortokban szeretik kérni a vendégek. A trend sokak szerint Baliról indult, bár eddig egyetlen üdülőhely sem jelentkezett a jogdíjért.

Ugyan az elmúlt öt évben egyre gyakrabban bukkant fel választható opcióként az üdülőhelyeken, mégis a koronavírus-járvány kellett ahhoz, hogy igazán felkapott legyen. Ennek oka, hogy a szállodai vendégek az utóbbi hónapokban inkább kerülik a büféket és a közös helyiségeket.

Az úszó reggelihez ráadásul csak egy privát medencére van szükség, ami sokkal jobb választásnak tűnik a közösen használthoz képest, ahol egy vízbe csobbanó gyerek bármikor szétfröcsökölheti az idilli pillanatot.

„Mostanság kedvelt lett a lakosztályon belüli étkezés is, különösen azok körében, akik a szobájuk biztonságát és kényelmét részesítik előnyben” – mondta Jann Hess, a Balin működő Amanjiwo általános igazgatója. Bár az úszó reggeli gyönyörű színei és különleges tálalása miatt Insta-mágnes, a személyzet általában türelemre inti  a vendégeket, és arra kéri őket, néhány percet várjanak a fogyasztás előtt. Álldogáljanak egy kicsit a vízben, vagy igyanak meg kávét, hogy rendesen magukhoz térjenek, elkerülve az esetleges baleseteket.

Az úszó reggeli viszonylag hamar csatlakozott olyan luxusszállodai szolgáltatásokhoz, mint a délutáni tea vagy a meglepetés édesség, ráadásul a világjárvány idején a megfizethető belföldi pihenést előnyben részesítők közül is egyre többen keresik. Timo Kuenzli, a Koh Samui-i Cape Fahn Hotel általános igazgatója szerint az elmúlt évben majdnem az összes vendégük rendelt ilyen jellegű reggelit.  „Azt látjuk, hogy az ázsiai piac sokkal inkább kedveli ezeket az Insta-pozitív pillanatokat – mondja. – Amellett, hogy a fotók gyönyörűek, ingyenes marketingeszközként is szolgálnak. Az emberek meglátják a közösségi médiában, aztán utánanéznek a helynek, majd később, amikor a Cape Fahnban szállnak meg, személyesen is részesülni akarnak az élményből.”

Mindez peddig azzal a – számunkra – kellemesnek tűnő problémával jár, hogy az üdülőhelyeknek folyamatosan emelniük kell a tétet, hogy minél kiemelkedőbb ajánlattal csábítsák magukhoz a vendéget. A Balin található Six Senses Uluwatu például piros szív alakú kosárban szolgálja fel a reggelijét, a thaiföldi Koh Phanganban működő Anantara pedig naplementés szusi extravaganciát kínál.

Függetlenül attól, mit gondolunk az Instagram-pozitív szállodai ajánlatokról, úgy tűnik, hogy az úszó reggeli divatos hóbortból a főszereplők közé emelkedett. Csak előbb ne felejtsük el meginni a kávét!

Ha nincs lehetőség az utazásra, itt ajánlunk négy reggelit, ami karnyújtásnyira hozza a mediterrán tengerpartot.

(Forrás: CNN, fotók: Getty Images)

reggeli | luxus | nagy sztori | szálloda | úszó reggeli

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom