Close
A rezsiköltségek elől kínál menekülést ez az új utazási csomag

A rezsiköltségek elől kínál menekülést ez az új utazási csomag

A TravelTime World nevű utazási iroda kezdte a trendet, most pedig az EasyJet Holidays folytatja.

Az utazásszervező cég olyan csomagot kínál a briteknek, amellyel csaknem egy teljes hónapra elmenekülhetnek az Egyesült Királyságból, állítása szerint jelentős költségeket takaríthatva meg az energiaszámlákon.

A 28 napos utazás, melynek célpontja az egyiptomi El-Gurdaka (Hurghada) január elején indul, és havi 650 fontba (körülbelül 308 ezer forintba) kerül személyenként. Az árban minden benne van: a retúrjegy egy maximum 23 kilós poggyásszal, szállás a Stella Gardens Resort Hurghadában reggelivel, ebéddel, vacsorával és nassolnivalókkal valamint italokkal, wifivel, és a reptéri transzferért sem kell külön fizetni. Az ajánlat keretében január 3-án Gatwickből és Bristolból, január 4-én pedig Manchesterből és Lutonból indulnak járatok.

Hogy mennyire megalapozott ötlet egy ilyen csomag, azt jól mutatják a brit statisztikai hivatal adatai, amelyek szerint

a briteknek több mint a fele fontolgatja, hogy a télen elmenekül az országból és az energiaszámlák emelkedő költségei elől.

Egy friss felmérés pedig azt mutatja, hogy negyven százalékuk már rá is keresett az olcsó tengerentúli nyaralásra.

Az easyJet számításai szerint egy brit állampolgár átlagos 28 napos költsége idén télen – bérleti díjjal vagy jelzálogkölcsönnel, közüzemi számlákkal, élelmiszerrel, wifi-vel, utazással és streaming-előfizetéssel – személyenként 877 fontra (415 ezer forintra) jön ki. A gáz, a villany és a víz átlagos havi költségét személyenként 85,84 fontra (mintegy 41 ezer forintra) becsülték.

A rezsiköltségek növekedése Európa-szerte és Magyarországon is érinti az embereket illetve az intézményeket, és ki trükkös, ki pedig szomorú módját találja a túlélésnek. Ami biztos, hogy most újra a figyelem középpontjába kerülhet a rezsimentes házak témája.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

 

télből a nyárba | rezsiköltség | rezsiturizmus | rezsi

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram