Te is ettől félsz a legjobban az utazáskor? Kiderült, mitől szoronganak a legjobban a magyarok

Kutatás készült az utazási szokásainkról, amelyből elég sok érdekesség kiderül. 

A Cherrisk by Uniqa biztosítási platform arra volt kíváncsi, hogy ügyfelei milyen utazási félelmekkel küzdenek nyaralásuk tervezéstől egészen a megvalósításig.

Az önkitöltős kérdőív eredményeiből ugyanakkor az is kiderült, hogy a válaszadók több mint fele kevesebbet utazik a pandémia vége óta külföldre, mint előtte. A legnagyobb csökkenés a gyerekekkel utazóknál figyelhető meg. A válaszadók ötöde nyilatkozott úgy, hogy egyáltalán nem utazik külföldre, akik viszont évente ötnél többször hagyják el az országot, azoknak többsége (67 százaléka) ugyanannyit utazik.

Úgy tűnik, hogy minél gyakrabban utazik valaki, annál jobban ragaszkodik ehhez a tevékenységhez, de az is igaz, hogy annál inkább megteheti, hogy útra keljen.

A fő félelmünk a járattörlés, az egészségügyi problémák kialakulása és az utazás meghiúsulása.

Az eredményekből az derül ki, hogy minél gyakrabban utazik valaki, annál kevésbé tart a váratlan eseményektől. A járattörléstől például leginkább azok tartanak, akik évente 3-5 alkalommal utaznak, míg azok legkevésbé, akik ötnél többször. Ugyanakkor az is számít, hogy kivel utazunk: a családdal és gyerekkel útnak indulók ugyanis jobban félnek attól, hogy meghiúsul az utazás, mint azok, akik egyedül vagy partnerrel vágnak neki a világnak.

Korábban az is kiderült, mikor vagyunk mi, magyarok igazán boldogok utazás közben.

(Forrás: Turizmus.com, képek: Getty Images)

 

felmérés | utazás | tervezés | magyarok | félelmek

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom