Close
Egy légiutas-kísérő szerint ezért nem szabad soha sem utazás közben posztolni

Egy légiutas-kísérő szerint ezért nem szabad soha sem utazás közben posztolni

Fontos tanácsok egy hozzáértőtől, aki elmondta, mit nem ajánlatos tenni a repülőgépen, beleértve a közösségi médiában való posztolást is.

Brenda Orelus több mint kilenc évig dolgozott légiutas-kísérőként. A szakember egy TikTok-videóban adott pár tippet az utazással kapcsolatban; elárulta többek között azt is, milyen dolgokat nem vinne fel a gépre.

– Semmilyen körülmények között nem vinnék el magammal valamilyen tárgyat bárki más kérésére. Gondoljunk csak a Külföldön bezárva című dokumentumfilmre, amely olyan emberek életét mutatja be, akiket külföldi utazás közben tartóztattak le, és még csempészéssel is megvádoltak.

A légiutas-kísérő szerint utazás közben semmi esetre se osszuk meg a közösségi médiában az aktuális tartózkodási helyünket, és addig várjunk a nyaralási képek közzétételével is, amíg hazaérünk.

Aligha kell ecsetelni az okát, de azért kifejtjük: így mindenki számára nyilvánvaló, hogy mikor nem tartózkodunk otthon, ami muníciót adhat a betörőknek.

Brenda egyetértett azzal, amit már mi is megírtunk, hogy nem szabad mezítláb mászkálni a fedélzeten, főleg nem a mosdójában. – Nem víz van a padlón. Kezdjetek ezzel az információval, amit akartok – mondta.

A légiutas-kísérő tanácsa szerint utazás közben nagyon figyeljünk oda a szeretteinkre, és ő soha nem engedné, hogy idős szerettei egyedül utazzanak. – Igen, vannak emberek a repülőtéren, akik segíthetnek nekik eljutni a beszállókapuig, mert ez a munkájuk, de ők általában túlságosan túlterheltek ahhoz, hogy egyszerre több emberrel foglalkozzanak.

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

utazás | nem szabad | légiutas-kísérő | közösségia média | posztolás

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Drónok csapódtak az M3-as autópályára, lezárták a szakaszt a nyomozók

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram