Close
Utazótáska vagy bőrönd? Mit vigyél magaddal utazáshoz?

Utazótáska vagy bőrönd? Mit vigyél magaddal utazáshoz?

Az utazások elengedhetetlen kelléke egy megfelelő bőrönd vagy utazótáska, amelyben a szükséges holmikat magunkkal vihetjük. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy mit választunk. Sokak fejében felmerül a kérdés tehát, hogy melyik mellett érdemes leraknia a voksát – viszont itt sokat számítanak a saját igényeink is. Nézzük meg tehát, mit válasszunk, ha nem szeretnénk, hogy a kényelmetlen legyen az utazás?

Előnyök és hátrányok

Mind a bőröndöknek, mind pedig az utazótáskáknak megvannak a maguk előnyei. Példának okáért egy utazótáska jóval könnyebben idomul a szűk helyekhez, mint egy bőrönd. Emiatt könnyebben be tudjuk préselni szűkösebb helyekre is, ha például tömve van a busz és nincs csomagtartó – mert bizony ez is előfordul olykor. Ebből adódóan viszont nem igazán alkalmas a törékenyebb holmik szállítására, mivel azok könnyedén megsérülhetnek benne. Ráadásul, ha sok cuccot viszünk magunkkal, akkor sokkalta nehezebb lehet azt a vállunkon vagy a kezünkben cipelni, mint egy kerekeken guruló bőrön esetében. A bőröndök tehát bár helyigény tekintetében olykor igencsak többet követelnek az utazótáskáknál, mégis megéri inkább ezek mellé lerakni a voksunk, ha választanunk kell. Bár igaz, hogy egy bőrönd nem fog idomulni a szűkös helyekhez, viszont érdemes észben tartanunk, hogy ezekből sem csak egy méret létezik. Számtalan különféle méretű variációt találhatunk ugyanis a piacon, amelyek az személyes igényeinknek megfelelhetnek. Szintén a bőröndök javára írható még, hogy sokkal rendezettebben pakolhatunk ezekbe, mint az utazótáskákba. Persze az utazótáskáknak is megvan a maguk haszna, hiszen a rövidebb utak alkalmával könnyebben mozoghatunk velük – ami olykor igencsak nagy előnyt jelent. Aki például tudja, hogy dugig van a busz, és nem hetekre akar elutazni, az sokkal jobban járhat egy csinos utazótáskával.

Milyen bőröndöt érdemes választanod?

Mivel a mérleg az utazás terén igencsak a bőröndök felé billen, érdemes elgondolkozni azon is, hogy milyet válasszunk ezek közül? Ugyanis számtalan különféle bőröndöt találhatunk. Itt leginkább a méret és a fakkok leosztása az, amely igazán mérvadó a választás során. Ezek tekintetében pedig csakis a saját egyéni szükségleteink és szokásaink lehetnek tényezők. Ha viszont megtaláltuk a megfelelő méretet, akkor érdemes rátérni kicsit a dizájnra is – feltéve amennyiben fontos számunkra az igényes megjelenés. A bőröndök esetében is ugyanúgy érdemes eljárnunk, mint más táskáknál tennénk. Azaz mindig igyekezzünk, hogy annak színe harmonizáljon az öltözékünkkel. A hölgyek tekintetében ez különösképpen problémás lehet, ugyanis esetükben számtalan pezsgő szín és minta áll rendelkezésükre a bőröndöket illetően is. Amennyiben viszont nem vagyunk biztosak a választásunkban, és inkább valamilyen univerzális utazóbőröndöt szeretnénk választani, úgy a klasszikus színek jelentik majd a legjobb választást. Ezek a fekete, a barna, a sötétkék és a sötétzöld. A hölgyeknél viszont egy sötétebb lila árnyalat is ideális választás lehet. Ilyen bőröndöket bőségesen találhatunk akár a CCC kínálatában is. Ezeket pedig akár az áruházaikból, akár a weboldalukról is beszerezhetjük. Megéri tehát vetnünk egy pillantást a termékeikre. Azonban a mintás darabokat inkább hanyagoljuk abban az esetben, ha univerzális útitársat szeretnénk választani magunknak.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Félcipő a stílusos férfinak – trendek 2023-ra

Szemészeti vizsgálat kisokos egy népszerű szemészettől

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram