Close
Utazótáska vagy bőrönd? Mit vigyél magaddal utazáshoz?

Utazótáska vagy bőrönd? Mit vigyél magaddal utazáshoz?

Az utazások elengedhetetlen kelléke egy megfelelő bőrönd vagy utazótáska, amelyben a szükséges holmikat magunkkal vihetjük. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy mit választunk. Sokak fejében felmerül a kérdés tehát, hogy melyik mellett érdemes leraknia a voksát – viszont itt sokat számítanak a saját igényeink is. Nézzük meg tehát, mit válasszunk, ha nem szeretnénk, hogy a kényelmetlen legyen az utazás?

Előnyök és hátrányok

Mind a bőröndöknek, mind pedig az utazótáskáknak megvannak a maguk előnyei. Példának okáért egy utazótáska jóval könnyebben idomul a szűk helyekhez, mint egy bőrönd. Emiatt könnyebben be tudjuk préselni szűkösebb helyekre is, ha például tömve van a busz és nincs csomagtartó – mert bizony ez is előfordul olykor. Ebből adódóan viszont nem igazán alkalmas a törékenyebb holmik szállítására, mivel azok könnyedén megsérülhetnek benne. Ráadásul, ha sok cuccot viszünk magunkkal, akkor sokkalta nehezebb lehet azt a vállunkon vagy a kezünkben cipelni, mint egy kerekeken guruló bőrön esetében. A bőröndök tehát bár helyigény tekintetében olykor igencsak többet követelnek az utazótáskáknál, mégis megéri inkább ezek mellé lerakni a voksunk, ha választanunk kell. Bár igaz, hogy egy bőrönd nem fog idomulni a szűkös helyekhez, viszont érdemes észben tartanunk, hogy ezekből sem csak egy méret létezik. Számtalan különféle méretű variációt találhatunk ugyanis a piacon, amelyek az személyes igényeinknek megfelelhetnek. Szintén a bőröndök javára írható még, hogy sokkal rendezettebben pakolhatunk ezekbe, mint az utazótáskákba. Persze az utazótáskáknak is megvan a maguk haszna, hiszen a rövidebb utak alkalmával könnyebben mozoghatunk velük – ami olykor igencsak nagy előnyt jelent. Aki például tudja, hogy dugig van a busz, és nem hetekre akar elutazni, az sokkal jobban járhat egy csinos utazótáskával.

Milyen bőröndöt érdemes választanod?

Mivel a mérleg az utazás terén igencsak a bőröndök felé billen, érdemes elgondolkozni azon is, hogy milyet válasszunk ezek közül? Ugyanis számtalan különféle bőröndöt találhatunk. Itt leginkább a méret és a fakkok leosztása az, amely igazán mérvadó a választás során. Ezek tekintetében pedig csakis a saját egyéni szükségleteink és szokásaink lehetnek tényezők. Ha viszont megtaláltuk a megfelelő méretet, akkor érdemes rátérni kicsit a dizájnra is – feltéve amennyiben fontos számunkra az igényes megjelenés. A bőröndök esetében is ugyanúgy érdemes eljárnunk, mint más táskáknál tennénk. Azaz mindig igyekezzünk, hogy annak színe harmonizáljon az öltözékünkkel. A hölgyek tekintetében ez különösképpen problémás lehet, ugyanis esetükben számtalan pezsgő szín és minta áll rendelkezésükre a bőröndöket illetően is. Amennyiben viszont nem vagyunk biztosak a választásunkban, és inkább valamilyen univerzális utazóbőröndöt szeretnénk választani, úgy a klasszikus színek jelentik majd a legjobb választást. Ezek a fekete, a barna, a sötétkék és a sötétzöld. A hölgyeknél viszont egy sötétebb lila árnyalat is ideális választás lehet. Ilyen bőröndöket bőségesen találhatunk akár a CCC kínálatában is. Ezeket pedig akár az áruházaikból, akár a weboldalukról is beszerezhetjük. Megéri tehát vetnünk egy pillantást a termékeikre. Azonban a mintás darabokat inkább hanyagoljuk abban az esetben, ha univerzális útitársat szeretnénk választani magunknak.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Kanapék vásárlása innovatív módon

Melyik bőröndöt válasszam? Méret, szín és anyag

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom