Close
Ütős gasztrotrendek, amik miatt érdemes lesz étterembe járni jövőre is

Ütős gasztrotrendek, amik miatt érdemes lesz étterembe járni jövőre is

Nemzetközi séfek gyűjtötték össze azokat a gasztrotrendeket, amelyek 2022-ben igazán népszerűek lesznek világszerte.

1. A nyílt tűzön való sütés és főzés egy igazán egyszerű, hagyományos főzési mód, amit azért is imádunk, mert még jobban visszaadja az alapanyagok természetes ízét, hogy aztán izgalmas füstösséggel egészítse ki azt. 2022-ben minden eddiginél gyakrabban készülhetnek ilyen módon az ételek.

2. Jövőre az alkoholmentes koktélok is aranykorukat élik majd, a klasszikus alkoholokat, például a vodkát és a gint pedig különböző fermentált összetevők felhasználásával tudják pótolni, így

a mentes italok tökéletes másai lesznek a hagyományos változatoknak.

3. A frissen préselt zöldséglevek nemcsak az egészségtudatos fogyasztók háztartásában, hanem az éttermekben is megjelennek, a brunchok nélkülözhetetlen alkotóelemei lesznek jövőre.

4. A járvány kitörése óta számos alternatív megoldással találkozhattunk, amelyek segítségével az étteremtulajdonosok garantálni tudták a távolságtartás szabályainak betartását.

A kültéri étkezések, a jurták, az üvegbuborékok továbbra is népszerűek maradnak, különösen a családosok számára.

Ezzel párhuzamosan pedig az éttermek teraszépítésbe kezdhetnek, hogy minél nagyobb szabad területen tudják kiszolgálni a vendégeiket.

5. A könnyű, egészséges, friss, szezonális zöldségeken és gyümölcsökön alapuló, helyi élelmiszereket felhasználó, fenntartható konyhák száma világszerte növekedni fog, ezzel párhuzamosan tovább nő majd 2022-ben a flexitárius és vegán étrendet követők száma is.

Az éttermek kínálatában elterjednek a növényi alapú menük, hogy a növekvő igényeket kiszolgálják.

6. Az egészségtudatosság az olajosmagvak felhasználásával is megjelenik majd a fogásokban, egyre többször kap központi szerepet a dió, a napraforgó és a tökmag.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty  Images)

étel | trend | divat | étterem | gasztrotrend

FOLYTASD EZZEL

Üvegpadló és északi fény is jár Európa legjobb rooftop bárjaihoz

Leállítják Franciaország egyik legrégebbi sajtjának gyártását a szárazság miatt

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom