Close
Válassz ideális kerékpáros ruházatot, és élvezd a meleg időjárás előnyeit!

Válassz ideális kerékpáros ruházatot, és élvezd a meleg időjárás előnyeit!

A nyári melegben mindenki szeret kiszabadulni a természetbe és aktívan tölteni szabadidejét. Legyen szó futásról, görkorizásról, rollerezésről vagy bringázásról, minden esetben szükséges beszerezned egy kényelmes és megfelelően szellőző ruházatot.

Amennyiben hosszabb távra tervezel tekerni, és a nap sugarai kellemesen simogatnak már első pillantásra, akkor tudhatod, hogy ezek a körülmények rendesen igénybe veszik a szervezetedet, amelyre a tested izzadással reagál. Ekkor igenis jól jön egy légáteresztő és kényelmes hacuka.

Miért van szükséged ideális ruházatra?

Biztosan már te is voltál úgy, hogy elindultál egy hosszabb bringázásra, és már mindendről folyt a víz, így úgy döntöttél, hogy megpihensz egy kicsit az árnyékban. Ekkor jött egy langyosabb szellő és a nedves, rád tapadt ruhának köszönhetően másnap már az ágyat nyomhatod egy kisebb-nagyobb megfázással karöltve.

Ennek tekintetében már te is látni fogod, hogy mekkora jelentősége van egy jól megválasztott ruházatnak.

Felsőruházat tekintetében érdemes figyelembe venned azt a tényt, hogy a felsőtested a legnagyobb hő- és vízleadó felület. Így egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan és hol szellőzik a ruha, hol tapad meg rajtad, és mennyire száraz egy több kilométeres túrát követően. Az sem árt, ha nem lobog a szélben, miközben tekersz. Így érdemes mindenképpen az aktuális időjáráshoz igazítanod a ruházatodat, legyen szó mezről, pólóról, mellényről vagy éppenséggel kabátról.

Ideális nadrág, cipő és hátizsák

Nadrág szempontjából a kényelem a leglényegesebb tényező. Mindenképpen érdemes olyat választanod, amely testhezállóbb, mint a hagyományos rövid és hosszú nadrágok. Abban az esetben, ha jobban szereted a lazább darabokat, akkor bátran nézz körül a Bicajozz.hu webshopjában, ahol kellemesebb, jól szellőző darabokkal is találkozhatsz.

A cipő is lényeges, még akkor is, ha nem a földön kell járnod. A cipőben való izzadás is elég kellemetlen tud lenni, amelynek köszönhetően a láb higiéniája is megsínyli a rossz döntésedet.

Egy jól kiválasztott lábbeli nem csak segíthet a kényelmes tekerésben, de izzadni sem fogsz benne. Így megfeledkezhetsz a pihenéskor jelentkező kellemetlen szaghatásokról. Annak ellenére, hogy jól szellőző, kényelmes és megfelelően illeszkedő pólót választottál, még éppúgy rád izzadhat a felsőruházat, amennyiben egy rosszul választott hátizsákkal kombinálod.

Mindegyik sportnak megvan a maga viselete, így nem biztos, hogy előnyös választás lehet, ha bringázáshoz túrafelszerelést húzol fel. Az ideális hűtés mást jelent a futóknál és mást a bringázóknál, mivel más a tempó, más a menetszél és teljesen mások a paraméterek is.

A kellemesebb izzadás érdekében mindig fogyassz elegendő folyadékot, hiszen akkor fog leginkább kiverni a víz, ha 35 fokban leájulsz a biciklidről a folyadék hiányában.

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL
Ismerje meg a biztonsági kamera rendszerek jellemzőit!
Férfi alsóneműk - akkor és most
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom