Close
A változást a közvetlen környezetünkben kell elindítani?

A változást a közvetlen környezetünkben kell elindítani?

Nem mindig a méret a lényeg, és ez így van az írott szövegek kapcsán is. Mivel rengeteg olyan dolgot látunk és hallunk a hétköznapok során, ami megérint, elgondolkodtat, zavar vagy éppen inspirál bennünket, úgy döntöttünk, elmondjuk a véleményünket, méghozzá röviden és tömören. Fülöp Luca szerzőnk Melinda Gates könyvét olvasta el… De a többit elmondja ő maga.

Szinte keressük a katasztrófát, és nem vesszük észre, hogy karnyújtásnyira van tőlünk, és a segítségünkért kiált. Ezt a frappáns gondolatot sikerült megfogalmaznom magamban, miután elolvastam, majd időről időre újra átlapoztam Melinda Gates A nő helye című könyvét és sokadszorra is szembesültem azzal, milyen megoldandó problémákkal van tele a világunk. A Bill Gates és felesége, Melinda által létrehozott Bill és Melinda Gates Alapítvány azért dolgozik, hogy a föld legszegényebb országaiban is egészségesen nőhessenek fel a gyerekek, hogy erőszakmentes és boldog családok születhessenek, hogy ne kelljen tiszta ivóvizet és alapvető oltásokat nélkülözniük a hátrányos helyzetűeknek, és a sort még hosszan folytathatnánk. A Gates házaspár egészen Afrikáig ment azért, hogy céljait megvalósíthassa, és egy jobb világot teremtsen. Mégis gyakran felmerül bennem a kérdés: mi a helyzet a közvetlen környezetünkkel?

Nem lenne célszerűbb a lakóhelyünkön, vagy legalábbis a saját országunkban elindítani a változást?

Nem lennénk nyugodtabbak, ha először a saját házunk táján söprögetnénk, és amikor itt minden – vagy legalábbis nagyjából minden – rendben van, akkor terjesztenék tovább az erőnket? Súlyos kérdések ezek, és legalább annyira égető a megválaszolásuk, mint a klímaváltozás vagy a környezetvédelem kapcsán felmerülő kérdésköröknek. Amíg nem jutunk dűlőre velük, addig viszont egyszerű a képlet: csak segítsünk, amikor és ahol csak tehetjük.

Ez is érdekelhet:

tárca | melinda gates | jótékonyság | környezet

FOLYTASD EZZEL

Így befolyásolja az energiaválság a magyarok idei karácsonyi költéseit

Öt csodás gasztrokönyv karácsonyra

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram