Close
A változást a közvetlen környezetünkben kell elindítani?

A változást a közvetlen környezetünkben kell elindítani?

Nem mindig a méret a lényeg, és ez így van az írott szövegek kapcsán is. Mivel rengeteg olyan dolgot látunk és hallunk a hétköznapok során, ami megérint, elgondolkodtat, zavar vagy éppen inspirál bennünket, úgy döntöttünk, elmondjuk a véleményünket, méghozzá röviden és tömören. Fülöp Luca szerzőnk Melinda Gates könyvét olvasta el… De a többit elmondja ő maga.

Szinte keressük a katasztrófát, és nem vesszük észre, hogy karnyújtásnyira van tőlünk, és a segítségünkért kiált. Ezt a frappáns gondolatot sikerült megfogalmaznom magamban, miután elolvastam, majd időről időre újra átlapoztam Melinda Gates A nő helye című könyvét és sokadszorra is szembesültem azzal, milyen megoldandó problémákkal van tele a világunk. A Bill Gates és felesége, Melinda által létrehozott Bill és Melinda Gates Alapítvány azért dolgozik, hogy a föld legszegényebb országaiban is egészségesen nőhessenek fel a gyerekek, hogy erőszakmentes és boldog családok születhessenek, hogy ne kelljen tiszta ivóvizet és alapvető oltásokat nélkülözniük a hátrányos helyzetűeknek, és a sort még hosszan folytathatnánk. A Gates házaspár egészen Afrikáig ment azért, hogy céljait megvalósíthassa, és egy jobb világot teremtsen. Mégis gyakran felmerül bennem a kérdés: mi a helyzet a közvetlen környezetünkkel?

Nem lenne célszerűbb a lakóhelyünkön, vagy legalábbis a saját országunkban elindítani a változást?

Nem lennénk nyugodtabbak, ha először a saját házunk táján söprögetnénk, és amikor itt minden – vagy legalábbis nagyjából minden – rendben van, akkor terjesztenék tovább az erőnket? Súlyos kérdések ezek, és legalább annyira égető a megválaszolásuk, mint a klímaváltozás vagy a környezetvédelem kapcsán felmerülő kérdésköröknek. Amíg nem jutunk dűlőre velük, addig viszont egyszerű a képlet: csak segítsünk, amikor és ahol csak tehetjük.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Ausztrália vizeibe most senki se merészkedjen, az egész partot ellepték a fájdalmas csípésű medúzák
Utazz Finnországba a Toldi moziban! Jönnek a Finn Filmnapok
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom