Close
Színes, kézzel készített tapéták veszik fel a versenyt Van Goghgal

Színes, kézzel készített tapéták veszik fel a versenyt Van Goghgal

Laura Owens amerikai művész színes, kézzel készített tapétával borította be a Vincent van Gogh műveiből kiállított tárlat falait.

Van Gogh hét festményét állították ki Arles-ban. Az alkotásokat a világ számos pontjáról szállították a tárlat helyére, mielőtt pedig a műveket felfüggesztették volna a falakra, Laura Owens egyedi tapétáival burkolták be a kiállítóteret. A tapéta elkészítéséhez az amerikai művész pasztell és akvarell segítségével festett színes mintákat, de számos más művészi technikát is alkalmazott, például szitanyomást és légfúvást is.

A falak mámorító, friss hatást keltenek, a geometriai alakzatok, a kavargó minták és a természeti elemek, így például a virág-, kagyló- és famotívumok pedig fokozzák ez a hatást.

Ugyanakkor a tapéta a paloták és a kastélyok történelmi helyiségeinek dekadens, selyemborítású falait hivatott megidézni.

Owens a kézzel készített dekoráció kivitelezését megelőzően komoly kutatómunkát végzett, elmerült Van Gogh művészetében. A tavalyi év nagy részét Arles-ban és környékén töltötte, hogy minél jobban megismerhesse az egyedülálló művész egykori világát.

De nem ez a kiállítás az egyetlen ok, ami miatt Van Gogh ismét a figyelem középpontjába került. Nemrégiben egy soha nem látott rajzát mutatták be Amszterdamban, a Study for Worn Out című alkotás 1882 novemberében készült, és egy idős, férfi munkást ábrázol.

(Forrás és fotók: Dezeen)

FOLYTASD EZZEL
Megnyitott a világ minden bizonnyal legvonzóbb multiplex mozija
Te mit szólnál, ha ablakok helyett óriásképernyők lennének a repülőkön? Mert lehet, hogy ez a jövő
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom