Close
Színes, kézzel készített tapéták veszik fel a versenyt Van Goghgal

Színes, kézzel készített tapéták veszik fel a versenyt Van Goghgal

Laura Owens amerikai művész színes, kézzel készített tapétával borította be a Vincent van Gogh műveiből kiállított tárlat falait.

Van Gogh hét festményét állították ki Arles-ban. Az alkotásokat a világ számos pontjáról szállították a tárlat helyére, mielőtt pedig a műveket felfüggesztették volna a falakra, Laura Owens egyedi tapétáival burkolták be a kiállítóteret. A tapéta elkészítéséhez az amerikai művész pasztell és akvarell segítségével festett színes mintákat, de számos más művészi technikát is alkalmazott, például szitanyomást és légfúvást is.

A falak mámorító, friss hatást keltenek, a geometriai alakzatok, a kavargó minták és a természeti elemek, így például a virág-, kagyló- és famotívumok pedig fokozzák ez a hatást.

Ugyanakkor a tapéta a paloták és a kastélyok történelmi helyiségeinek dekadens, selyemborítású falait hivatott megidézni.

Owens a kézzel készített dekoráció kivitelezését megelőzően komoly kutatómunkát végzett, elmerült Van Gogh művészetében. A tavalyi év nagy részét Arles-ban és környékén töltötte, hogy minél jobban megismerhesse az egyedülálló művész egykori világát.

De nem ez a kiállítás az egyetlen ok, ami miatt Van Gogh ismét a figyelem középpontjába került. Nemrégiben egy soha nem látott rajzát mutatták be Amszterdamban, a Study for Worn Out című alkotás 1882 novemberében készült, és egy idős, férfi munkást ábrázol.

(Forrás és fotók: Dezeen)

tárlat | Van Gogh | kiállítás | kézműves tapéta | design tapéta

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram