Close
A világ legokosabb grillsütője a BBQ-szezonra jelezte érkezését

A világ legokosabb grillsütője a BBQ-szezonra jelezte érkezését

Dél-Amerikában a szabadtéri hússütés hagyományát kis túlzással alaptörvénybe iktatják, nem véletlen tehát, hogy az osztrák Vaustil cég argentin stílusú okosgrillsütővel tenné jobb hellyé a világot.

Imádnak grillezni az argentinok, Lionel Messi hazájának legnépszerűbb étkezési formája a szabadban sütögetés. Általában marhahús alá füstölnek oda előszeretettel, de zöldségeket, halat, kolbászféléket és belsőségeket is szívesen pirítanak tűzön.

Hosszú étkezéssel szeretik zárni a napot a matétea szertartásszerű szürcsölgetésével, nagy beszélgetések mellett rendesen megadva a módját egy-egy összejövetelnek.

Gyerekkorában sokszor átélte ezt az élményt az osztrák Juan de Rosenzweig, a Vaustil egyik alapítója, és miután visszaköltözött Ausztriába, nagyon hiányoztak neki ezek a közös sütések. Annyit tett az ügy érdekében, hogy összeállított egy csapatot, és megtervezett egy kortárs grillsütőt.

A Vaustil Primero Smart integrált faszéngyújtóval és hét hőmérséklet-érzékelővel felszerelt, letisztult dizájnú gépezet, melynek szenzorai adatokat küldenek a telefonra letöltött alkalmazásnak, lehetővé téve a szakácsok számára a pompás húsok, halak és zöldségek finomhangolását.

A sütő odafigyel a károsanyag-kibocsátásra, és meggátolja, hogy a haszontalan, zsíros folyadék a faszénbe csorogjon.

Karcsú alumíniumból, rozsdamentes acélból és tölgyfadarabokból áll össze, az 58×36 centiméteres főzőrácsa rendkívüli felhasználóbarát módon állítható magasságú, biztonságos felületei pedig megvédenek az égési sérülésektől.

Miután a kosarát telepakoltuk szénnel vagy brikettel, és begyújtottuk a tüzet, az optimális hőfokot húsz perc alatt elérő sütőnek hála máris készülhetnek a húspogácsák a hamburgerekhez, vagy a grillkolbászok a hot dogokhoz.

Ez az őskori és a szupermodern technológiákat ötvöző okosgrill elsősorban a hússütésben járatlan amatőr séfjelöltek számára lehet nagyon hasznos. Az iOS-re és Androidra letölthető alkalmazással együttműködő hőérzékelőknek köszönhetően könnyen nyomon követhető a hús állapotának és a sütő hőmérsékletének alakulása, tehát időben jelzi, ha netán visszavenni, vagy odapörkölni kell a készülő finomságnak.

Az érzékelőrendszer Bluetooth-kompatibilis, a sütő akkumulátora egy töltéssel nagyjából húszórányi ébrenlétet garantál.

A projekt egyelőre a Kickstarteren lebeg, ha összejön a gyártáshoz szükséges harmincezer dollár, az előrendelhető alapmodell júniusi szállítással ezeregyszázba kerül majd.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: vaustil.com)

FOLYTASD EZZEL
A kávéfüggők legjobb barátja ez a hordozható kávéfőző
A Louis Vuitton új, vezeték nélküli hangszórója luxusszintre emeli a zenehallgatást
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom