Close
A tömegközlekedési eszközökre mostantól csak védettségivel vagy teszttel lehet felszállni Ukrajnában

A tömegközlekedési eszközökre mostantól csak védettségivel vagy teszttel lehet felszállni Ukrajnában

Újabb régiók borulnak pirosba az országban, egyre több a szigorítás, például a közlekedésben is.

Még ezen a héten három újabb megye kerül Ukrajnában a járványhelyzet szerinti legszigorúbb, vörös besorolásba, jelentette be Jurij Hanicsenko, a Kijevi Közgazdasági Iskola (KSE) vezetője keddi online sajtótájékoztatóján.

Jelenleg a huszonnégyből tizenöt megye, valamint a főváros, Kijev van vörös besorolásban, de a szakértő szerint a nyugat-ukrajnai Voliny és Ternopil megyék, valamint a keleti országrészben lévő Harkiv megye a mutató alapján szintén napokon belül átkerül ebbe a kategóriába.

Hanicsenko szerint

Ukrajnában a koronavírus-járvány már mutatja „a stabilizálódás első jeleit”, ugyanakkor még korai kijelenteni, hogy elérte a tetőpontját, és hamarosan elkezdődik a javulás.

Az elmúlt egy hétben stabilizálódni látszik a napi új fertőzöttek és a kórházi ápolásra szorulók száma, utóbbi növekedése jelenleg 3 százalék, egy héttel ezelőtt ez az arány körülbelül 20 százalék volt – tette hozzá Hanicsenko. Ugyanakkor szerinte hét nap adatai alapján még nem lehet megállapítani, hogy a fertőzés terjedése elérte volna a tetőpontot.

Denisz Smihal miniszterelnök Zaporizzsja megyében tett látogatásakor újságíróknak azt mondta, hogy a kormány a következő héten számít a járványhelyzet stabilizálódására, a tizenöt megyében elrendelt szigorú korlátozások és az oltási kampány előrehaladásának eredményeképp.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester egy tévéműsorban kijelentette, hogy a fővárosban még nem tetőzött a járvány terjedése, és szerinte legalább egy hónapig kell érvényben tartani a szigorú korlátozásokat. Kijevben – akárcsak a többi vörös besorolású régióban – a bevásárlóközpontokat, vendéglátóhelyeket és sportlétesítményeket csak oltottak vagy negatív teszttel rendelkezők látogathatják hétfőtől.

A fővárosban a közösségi közlekedési eszközökre szintén csak azok szállhatnak fel, akik legalább egy dózist felvettek a védőoltásból, vagy 72 óránál nem régebbi negatív teszttel rendelkeznek.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

járvány | ukrán | teszt | covid | védettségi

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom