Close
A tömegközlekedési eszközökre mostantól csak védettségivel vagy teszttel lehet felszállni Ukrajnában

A tömegközlekedési eszközökre mostantól csak védettségivel vagy teszttel lehet felszállni Ukrajnában

Újabb régiók borulnak pirosba az országban, egyre több a szigorítás, például a közlekedésben is.

Még ezen a héten három újabb megye kerül Ukrajnában a járványhelyzet szerinti legszigorúbb, vörös besorolásba, jelentette be Jurij Hanicsenko, a Kijevi Közgazdasági Iskola (KSE) vezetője keddi online sajtótájékoztatóján.

Jelenleg a huszonnégyből tizenöt megye, valamint a főváros, Kijev van vörös besorolásban, de a szakértő szerint a nyugat-ukrajnai Voliny és Ternopil megyék, valamint a keleti országrészben lévő Harkiv megye a mutató alapján szintén napokon belül átkerül ebbe a kategóriába.

Hanicsenko szerint

Ukrajnában a koronavírus-járvány már mutatja “a stabilizálódás első jeleit”, ugyanakkor még korai kijelenteni, hogy elérte a tetőpontját, és hamarosan elkezdődik a javulás.

Az elmúlt egy hétben stabilizálódni látszik a napi új fertőzöttek és a kórházi ápolásra szorulók száma, utóbbi növekedése jelenleg 3 százalék, egy héttel ezelőtt ez az arány körülbelül 20 százalék volt – tette hozzá Hanicsenko. Ugyanakkor szerinte hét nap adatai alapján még nem lehet megállapítani, hogy a fertőzés terjedése elérte volna a tetőpontot.

Denisz Smihal miniszterelnök Zaporizzsja megyében tett látogatásakor újságíróknak azt mondta, hogy a kormány a következő héten számít a járványhelyzet stabilizálódására, a tizenöt megyében elrendelt szigorú korlátozások és az oltási kampány előrehaladásának eredményeképp.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester egy tévéműsorban kijelentette, hogy a fővárosban még nem tetőzött a járvány terjedése, és szerinte legalább egy hónapig kell érvényben tartani a szigorú korlátozásokat. Kijevben – akárcsak a többi vörös besorolású régióban – a bevásárlóközpontokat, vendéglátóhelyeket és sportlétesítményeket csak oltottak vagy negatív teszttel rendelkezők látogathatják hétfőtől.

A fővárosban a közösségi közlekedési eszközökre szintén csak azok szállhatnak fel, akik legalább egy dózist felvettek a védőoltásból, vagy 72 óránál nem régebbi negatív teszttel rendelkeznek.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

ukrajna | teszt | ukrán | covid-19 | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram