Close
A tömegközlekedési eszközökre mostantól csak védettségivel vagy teszttel lehet felszállni Ukrajnában

A tömegközlekedési eszközökre mostantól csak védettségivel vagy teszttel lehet felszállni Ukrajnában

Újabb régiók borulnak pirosba az országban, egyre több a szigorítás, például a közlekedésben is.

Még ezen a héten három újabb megye kerül Ukrajnában a járványhelyzet szerinti legszigorúbb, vörös besorolásba, jelentette be Jurij Hanicsenko, a Kijevi Közgazdasági Iskola (KSE) vezetője keddi online sajtótájékoztatóján.

Jelenleg a huszonnégyből tizenöt megye, valamint a főváros, Kijev van vörös besorolásban, de a szakértő szerint a nyugat-ukrajnai Voliny és Ternopil megyék, valamint a keleti országrészben lévő Harkiv megye a mutató alapján szintén napokon belül átkerül ebbe a kategóriába.

Hanicsenko szerint

Ukrajnában a koronavírus-járvány már mutatja “a stabilizálódás első jeleit”, ugyanakkor még korai kijelenteni, hogy elérte a tetőpontját, és hamarosan elkezdődik a javulás.

Az elmúlt egy hétben stabilizálódni látszik a napi új fertőzöttek és a kórházi ápolásra szorulók száma, utóbbi növekedése jelenleg 3 százalék, egy héttel ezelőtt ez az arány körülbelül 20 százalék volt – tette hozzá Hanicsenko. Ugyanakkor szerinte hét nap adatai alapján még nem lehet megállapítani, hogy a fertőzés terjedése elérte volna a tetőpontot.

Denisz Smihal miniszterelnök Zaporizzsja megyében tett látogatásakor újságíróknak azt mondta, hogy a kormány a következő héten számít a járványhelyzet stabilizálódására, a tizenöt megyében elrendelt szigorú korlátozások és az oltási kampány előrehaladásának eredményeképp.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester egy tévéműsorban kijelentette, hogy a fővárosban még nem tetőzött a járvány terjedése, és szerinte legalább egy hónapig kell érvényben tartani a szigorú korlátozásokat. Kijevben – akárcsak a többi vörös besorolású régióban – a bevásárlóközpontokat, vendéglátóhelyeket és sportlétesítményeket csak oltottak vagy negatív teszttel rendelkezők látogathatják hétfőtől.

A fővárosban a közösségi közlekedési eszközökre szintén csak azok szállhatnak fel, akik legalább egy dózist felvettek a védőoltásból, vagy 72 óránál nem régebbi negatív teszttel rendelkeznek.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Borzalmas a járványhelyzet Kárpátalján, a legszigorúbb besorolás jön a régióban
Magyarországon mostantól már nem elég két oltás a védettségi kártyához
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom