Close
Mostantól teljes egészében megnézhetjük a jövőt

Mostantól teljes egészében megnézhetjük a jövőt

Véget ért a Brain Bar, az idei online jövőfesztivál.

Európa legnagyobb jövőfesztiválja, a Brain Bar idén először az online térbe költözött. Világhírű gondolkodók a saját otthonaikból adtak kapaszkodót ahhoz, hogyan jöhetünk ki erősebben a vírushelyzetből, miképp állhat talpra a gazdaság, és hogyan tehetjük a legtöbbet a környezet védelméért.

A Brain Bar idén a digitális térben repítette Budapestre a világ lángelméit. A 2020-as virtuális esemény megtartotta interaktív jellegét: a több mint negyven előadó közel húsz különböző országból csatlakozott be, és készségesen válaszoltak a nézők által feltett kérdésekre is, vagy nyitottak vitát a jövőt alakító témákban. Az izgalmas előadásokat több tízezren követték a háromnapos esemény során.

A világ jelenlegi legnagyobb gondolkodói, kiemelkedő szakemberek beszéltek olykor nagyon is megosztó problémákról: David Sloan Wilson evolúcióbiológus a tudomány és a vallás közötti átjárható útról értekezett, Nancy Poleon personal branding-szakértő a jövő női vezetőnek adott tanácsokat személyes márkájuk építéséről, Dr. Hannah Critchlow neurológus pedig a szabad akarat illúziójáról rántotta le a leplet prezentációjával.

A jövőfesztivál idei programjában először voltak magyar nyelvű előadások, olyan ismert hírességek kaptak helyet a Brain Bar színpadán, mint Hosszú Katinka, Sebestyén Balázs és Kajdi Csaba. A hazai előadók palettáját női innovátorok is gazdagították, a könyvkiadásban úttörő Jentetics Kinga, vagy a protézisrobotika szakértője, Vas Alexa.

A vírushelyzet szintén a főbb témák között szerepelt. A magyar gazdaság helyzetét György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár elemezte. Aliya Hamid Rao a munkaerőpiac kihívásai és a nemek gazdasági egyenlőségének irányából közelítette meg a kérdést. Dr. Robert C. Castel izraeli biztonságpolitikai szakértő eközben az átalakulóban lévő hatalmi viszonyokat elemezte, majd a legnagyobb politikai játékosok jövőjébe nyújtott betekintést.

A programban a környezetvédelem legfontosabb kérdései is napirendre kerültek, hiszen a Brain Bar tavalyi felmérése alapján az Y és Z generáció körében ez az egyik aggasztó probléma. Izgalmas vita alakult ki a húsevés etikusságáról Moldován András, a sertésmogul, és Bergovecz László, a Magyar Vegán Egyesület elnöke között. A városok élhetőbbé tételéért harcoló Lőrinczi István a permakultúrát népszerűsítette, amelynek elsajátításával zöldebbé és hulladékmentessé tehető az életterünk, és betondzsungelből is élhetőbb várost tudnánk alakítani.

Egy igazán megosztó nagyágyú, a kritikus gondolkodásáról ismert professzor Bjørn Lomborg szkeptikus klímapolitikai álláspontjának adott hangot. A tudományos ismeretterjesztő írásairól és a Discovery Channel Daily Planet című műsorából ismert Ziya Tong pedig a szemünk elől rejtett valóságokról rántotta le a leplet.

Az idei Brain Bar jövőfesztivál előadásaiba több ezer néző kapcsolódott be a digitális térben az elmúlt három napban. Az ingyenes előadások között a Future Jobs online állásbörzéje várta az álláskeresőket, akik nagyvállalatok meghirdetett pozícióinak kínálatából válogathattak. A fesztiválon mutatták be a még ötletfázis előtt álló, jövő (startup) vállalkozóit támogató New Generation of Founders elnevezésű kezdeményezést, olyan tehetségekre fókuszálva, akik nagyban formálhatják a jövő gazdasági és társadalmi folyamatait – erről Agnieszka Hryniewicz-Bieniek, a Google for Startups igazgatója beszélt.

Nem gond, ha lemaradtál, mert a Brain Bar 2020-as műsora teljes egészében visszanézhető a jövőfesztivál hivatalos Facebook-oldalán.

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom