Close
Jövőre már belépőt szednek: ez lesz a világ első városa, ahol díjat számítanak fel az egynapos látogatásért

Jövőre már belépőt szednek: ez lesz a világ első városa, ahol díjat számítanak fel az egynapos látogatásért

2024 tavaszától a látogatóknak öt eurót (körülbelül kétezer forintot) kell fizetniük, hogy beléphessenek Velence óvárosába a legforgalmasabb napokon, ha nem maradnak éjszakára.

De a díj nem minden nap lesz érvényben, a velencei hatóságok első körben harminc napot jelölnek ki az év során, kiválasztva a legforgalmasabbnak ígérkező napokat, például az ünnepi hétvégéken és a karneváli csúcsidőszakban.

A városi tanács közleménye szerint az a cél, hogy bizonyos időszakokban korlátozzák a napközbeni turizmust, a dátumokról hamarosan döntenek.

A díj alól mentességet élveznek a 14 év alattiak, azok, akik a városban éjszakáznak illetve sporteseményen vesznek részt, és nem kell fizetniük azoknak sem, akik a városban lévő ingatlanjuk után adót fizetnek. A mentességet élvezőknek online kell regisztrálniuk.

A város hatóságai már 2019 óta folytatnak vitát a belépőről, amely az eredeti tervek szerint az év minden napjára szólt, és három és tíz euró között mozgott volna.

A turisták számának korlátozása nagyon is indokolt, miután többen visszafordíthatatlan pusztítástól féltik a várost. Bár Velencében általában sokan vannak, nem lehetetlen úgy körülnézni, hogy közben elkerüljük a tömeget.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images, Unsplash)

 

 

velence | részletek | 2024 | belépődíj | összeg

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram