Close
Eddig tartott a turistamentes időszak az egyik legnépszerűbb olasz városban

Eddig tartott a turistamentes időszak az egyik legnépszerűbb olasz városban

Nagyjából az elmúlt hétvégéig volt Velence olyan, mint amilyennek mindig is elképzeltük.

Szombaton már rengetegen keresték fel a Dózsepalotát, miután ismét látogatható lett a gótikus világi építészet egyik velencei remeke. Csak az újranyitás napján ezer darab jegyet adtak el, az emberek háromszáz méteres sorban álltak a Szent Márk téren. A 14. századi palotában természetesen kötelező az arcmaszk viselése és a megfelelő távolság betartása.

“Csodálatos érzés. Kicsit olyan volt, mint az első nap az iskolában. Néhányan már reggel nyolckor beálltak várakozni” – mondta a hirtelen visszatért érdeklődésre reagálva Maria Cristina Gribaudi, a velencei Polgári Múzeumok Alapítványának elnöke.

A városban egyébként megnyitottak a kávézók, a szuvenírboltok és az egyéb üzletek is. A Rialto környékét ismét ellepték a turisták, a gondolák újra csordogálnak a csatornákon. Ezzel kapcsolatban az alapítvány igazgatója, Gabriella Belli úgy nyilatkozott, hogy reméli, a jövőben valamivel csendesebb lesz a turizmus, ami nem jelenti azt, hogy kevesebb külföldit szeretne, hanem sokkal jobb szervezést és fenntarthatóbb modellt.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: EuroNews, fotók: Pixabay)

velence | dózsepalota | rialto | beindult | turizmus

FOLYTASD EZZEL

Így alakul idén az utazási kedv a járvány előttihez képest

Erre a tengerpartra vágynak most a legtöbben

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom