Close
Ilyen egy intim hangulatú családi faház az erdő mélyén elbújtatva

Ilyen egy intim hangulatú családi faház az erdő mélyén elbújtatva

Ha valamikor az egész famíliával elvonulnánk egy kicsit a világ elől, akkor ennél a vermonti háznál ideálisabbat nem nagyon találnánk. 

A Vermont Cabint az amerikai Olson Kundig Architects álmodta meg az amerikai állam északi részén fekvő Stowe városának határában. A hatalmas fenyőfákkal és tekintélyes hegyekkel megrajzolt vidék igen népszerűnek számít a túrázók és a síelők körében.

Egy kis tisztás domboldalán húzták fel a kétszázkilenc négyzetméter alapterületű, háromszintes családi házat. A külső falak betonból és időjárásálló acélból készültek, a méretes ablakok pedig minden oldalról láttatni engedik a fák és a távoli hegyek alkotta panorámát.

Az inspirációként az érintetlen természetet megjelölő építészek kívül és belül is tartós anyagokat használtak. A külső acélburkolatot leszámítva az enteriőr nyers betonból és fából készült. A kabin legfelső szintjén egy nyitható teret alakítottak ki, ahol megfelelő időjárási körülmények esetén főzni, vacsorázni és pihenni lehet.

A főbejáratot magában foglaló középső szinten két háló- és egy fürdőszoba kapott helyet, míg az alagsor a mosdó mellett egy játékszobaként is használható garázzsal egészül ki.

Az egész házban semleges színeket, főként földes anyagokat és kortárs dekorációkat használtak.

A konyhában betonlapok, halványkék üveglapok és IKEA-szekrények jelentik a meglehetősen letisztultnak ható enteriőrt, az étkező egy szép fa-fém asztallal gazdagodott.

A dermesztő téli napokon a nappali meghitt hangulatáért és melegéért egy fekete, fatüzelésű kályha felel, úgyhogy már csak egy bögre forró tea hiányzik az élményhez.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

otthon | erdei | kilátás | usa | erdő

FOLYTASD EZZEL

A jövő héten Budapest lesz Európa egyik legvonzóbb kortárs képzőművészeti találkozóhelye

Tökélyre vitte a flamingószínt ez a pazar görög lakás

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom