Close
Mexikói veszélyeztetett állatok ihlették ezeket a kerámia kávéscsészéket

Mexikói veszélyeztetett állatok ihlették ezeket a kerámia kávéscsészéket

A kerámiagyártók különleges kávéscsészékkel kívánják felhívni a figyelmet a természetvédelemre és a veszélyeztetett állatokra.

A Feroces elnevezésű kerámiabögre-kollekció több egy átlagos kávéscsésze-szettnél. A Mugo Ceramica ugyanis természetvédelmi célokból alkotta meg az egyedi darabokat, amelyek célja, hogy felhívják a figyelmet a veszélyeztetett állatfajok fokozott védelmére és elgondolkodtassa a kávéfogyasztókat a bolygónk jövőjéről.

A Feroces kerámia csészéket ugyanis a veszélyeztetett állatok ihlették, és a nyolcdarabos szett mindegyikén egy-egy Mexikóban őshonos állatfaj jelenik meg. Sajnos azonban ezek az állatok, például a guvat, a törpe mosómedve és a jaguár, mind veszélyben vannak, vagy ami még rosszabb, a kihalás szélén állnak.

A bögrék arra hívják fel a kávéfogyasztók figyelmét, hogy közösen tenni tudunk a természetvédelemért, ha pedig nem változtatunk szokásainkon, egy sor őshonos állat kihalásáért leszünk felelősek.

A kávéscsészék a hagyományos mexikói kerámiában használt színek sokféleségében pompáznak, ellentétei a kortárs irányzatokra jellemző minimalizmusnak. A kollekciót Marcelo Cerda tervezte a Mugo Ceramica számára, és a mexikóvárosi Modern Művészetek Múzeumában mutatták be.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Mugo Ceramica)

bögre | kávé | kortárs kerámia | kortárs design | mexikó

FOLYTASD EZZEL

Zseniális finomsággal merített inspirációt a Harry Potter-könyvekből ez a ház

Eladó Pablo Picasso egykori stúdiója

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom