Mexikói veszélyeztetett állatok ihlették ezeket a kerámia kávéscsészéket

A kerámiagyártók különleges kávéscsészékkel kívánják felhívni a figyelmet a természetvédelemre és a veszélyeztetett állatokra.

A Feroces elnevezésű kerámiabögre-kollekció több egy átlagos kávéscsésze-szettnél. A Mugo Ceramica ugyanis természetvédelmi célokból alkotta meg az egyedi darabokat, amelyek célja, hogy felhívják a figyelmet a veszélyeztetett állatfajok fokozott védelmére és elgondolkodtassa a kávéfogyasztókat a bolygónk jövőjéről.

A Feroces kerámia csészéket ugyanis a veszélyeztetett állatok ihlették, és a nyolcdarabos szett mindegyikén egy-egy Mexikóban őshonos állatfaj jelenik meg. Sajnos azonban ezek az állatok, például a guvat, a törpe mosómedve és a jaguár, mind veszélyben vannak, vagy ami még rosszabb, a kihalás szélén állnak.

A bögrék arra hívják fel a kávéfogyasztók figyelmét, hogy közösen tenni tudunk a természetvédelemért, ha pedig nem változtatunk szokásainkon, egy sor őshonos állat kihalásáért leszünk felelősek.

A kávéscsészék a hagyományos mexikói kerámiában használt színek sokféleségében pompáznak, ellentétei a kortárs irányzatokra jellemző minimalizmusnak. A kollekciót Marcelo Cerda tervezte a Mugo Ceramica számára, és a mexikóvárosi Modern Művészetek Múzeumában mutatták be.

Ez is érdekelhet:

A kifinomult kerámiaművészet csúcsai ezek a tajvani csészék

Minimalizmus a maximumon, kerámiaművesség a leghozzáértőbb módon.

(Fotók: Mugo Ceramica)

kerámia | kortárs | bögre | kávéscsésze | kortárs kerámia

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom