Close
Mexikói veszélyeztetett állatok ihlették ezeket a kerámia kávéscsészéket

Mexikói veszélyeztetett állatok ihlették ezeket a kerámia kávéscsészéket

A kerámiagyártók különleges kávéscsészékkel kívánják felhívni a figyelmet a természetvédelemre és a veszélyeztetett állatokra.

A Feroces elnevezésű kerámiabögre-kollekció több egy átlagos kávéscsésze-szettnél. A Mugo Ceramica ugyanis természetvédelmi célokból alkotta meg az egyedi darabokat, amelyek célja, hogy felhívják a figyelmet a veszélyeztetett állatfajok fokozott védelmére és elgondolkodtassa a kávéfogyasztókat a bolygónk jövőjéről.

A Feroces kerámia csészéket ugyanis a veszélyeztetett állatok ihlették, és a nyolcdarabos szett mindegyikén egy-egy Mexikóban őshonos állatfaj jelenik meg. Sajnos azonban ezek az állatok, például a guvat, a törpe mosómedve és a jaguár, mind veszélyben vannak, vagy ami még rosszabb, a kihalás szélén állnak.

A bögrék arra hívják fel a kávéfogyasztók figyelmét, hogy közösen tenni tudunk a természetvédelemért, ha pedig nem változtatunk szokásainkon, egy sor őshonos állat kihalásáért leszünk felelősek.

A kávéscsészék a hagyományos mexikói kerámiában használt színek sokféleségében pompáznak, ellentétei a kortárs irányzatokra jellemző minimalizmusnak. A kollekciót Marcelo Cerda tervezte a Mugo Ceramica számára, és a mexikóvárosi Modern Művészetek Múzeumában mutatták be.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Mugo Ceramica)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom