Close
Mexikói veszélyeztetett állatok ihlették ezeket a kerámia kávéscsészéket

Mexikói veszélyeztetett állatok ihlették ezeket a kerámia kávéscsészéket

A kerámiagyártók különleges kávéscsészékkel kívánják felhívni a figyelmet a természetvédelemre és a veszélyeztetett állatokra.

A Feroces elnevezésű kerámiabögre-kollekció több egy átlagos kávéscsésze-szettnél. A Mugo Ceramica ugyanis természetvédelmi célokból alkotta meg az egyedi darabokat, amelyek célja, hogy felhívják a figyelmet a veszélyeztetett állatfajok fokozott védelmére és elgondolkodtassa a kávéfogyasztókat a bolygónk jövőjéről.

A Feroces kerámia csészéket ugyanis a veszélyeztetett állatok ihlették, és a nyolcdarabos szett mindegyikén egy-egy Mexikóban őshonos állatfaj jelenik meg. Sajnos azonban ezek az állatok, például a guvat, a törpe mosómedve és a jaguár, mind veszélyben vannak, vagy ami még rosszabb, a kihalás szélén állnak.

A bögrék arra hívják fel a kávéfogyasztók figyelmét, hogy közösen tenni tudunk a természetvédelemért, ha pedig nem változtatunk szokásainkon, egy sor őshonos állat kihalásáért leszünk felelősek.

A kávéscsészék a hagyományos mexikói kerámiában használt színek sokféleségében pompáznak, ellentétei a kortárs irányzatokra jellemző minimalizmusnak. A kollekciót Marcelo Cerda tervezte a Mugo Ceramica számára, és a mexikóvárosi Modern Művészetek Múzeumában mutatták be.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Mugo Ceramica)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom