Close
Drón segítségével készít parádés fotókat az izolációról egy litván fotós

Drón segítségével készít parádés fotókat az izolációról egy litván fotós

Egy litván fotós művészi szintre emelte a #maradjotthon-t, a social distancinget és a bezártság miatt jelentkező életelvonási tüneteket. Először kizárólag barátait, később, miután napok alatt híre ment kreativitásának, más becsatlakozó embereket is lencsevégre kapott, ebben a mindenkit próbára tevő izolációs időszakban. Különleges installációk, vicces és őrült képek is születtek, természetesen a szereplők beleegyezésével. 

Adas Vasiliauskas fiatal litván fotósnak leginkább reklámos, rendezvényes munkái vannak, de ahogy a világon mindenhol, neki is lefagytak a megrendelései, sehol egy árva munka. Pár napot töprengett, vajon mit kezdjen magával és a fényképezőgépével, majd egy nyári esküvői fotózáson bevetett drónos ötlet jutott eszébe, mondván, a drónos fotók bizony semmiféle emberi érintkezést nem kívánnak meg.

Vasiliauskas tehát először barátait kereste fel telefonon vagy online, és megkérte őket, rögtönözzenek valami vicceset, inspirálót, meghökkentőt, elborultat az ablakukban, erkélyükön.

Olyan formációt, ami bemutatja, hogyan élik meg a mindennapokat a kijárási szigorítások alatt. Hogyan ünnepelnek szülinapot, szerveznek egy átlagos munkás délelőttöt, vacsorát, pihenést.

A drónos sorozatnak hamar híre ment, mások is jelentkeztek a fotósnál, hogy beszálnának a humoros fotózásokba. A kollekció egyre csak bővül, viccesebbnél viccesebb képekkel. Évek múltán, amikor ez az egész időszak csak egy rossz emlék lesz (remélhetőleg), akkor is érdekes lesz visszanézni, milyen kreativitással oldották a feszültséget a litván háztartásokban. Adast érdemes követni az Instagramján, ahol örömmel fogadja a kommenteket is.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(A fotókat a művész, Adas Vasiliauskas szíves beleegyezésével közöljük.)

erkély | koronajárvány | koronavírus-járvány | fotók | szociofotó

FOLYTASD EZZEL

Akkora a felháborodás, hogy Párizs meggondolta magát az Eiffel-tornyot illetően

Negyedmillió forinttal többe kerül egy nyaralás a magyarok egyik kedvenc célpontján

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram