Close
Veszélyhelyzetet jelentett egy utasszállító Olaszországban, durva, ami történt vele

Veszélyhelyzetet jelentett egy utasszállító Olaszországban, durva, ami történt vele

Hétfőn kora délután Észak-Olaszországon heves zivatar vonult át, amely a régió nagy részét villámárvizekkel sújtotta, miközben teniszlabda méretű jégdarabok hullottak.

Ekkor szállt fel a Delta Air Lines New York-ba induló DL185-ös járata, amely éppcsak elhagyta a milánói Malpensát, máris belekerült a viharba. A Boeing 767-es a felszállás után tett néhány kört Milánó körül, majd délnek fordult és Róma felé vette az irányt, ahol biztonságosan landolt.

A gépről készült képeken látható, hogy a jég átszakította az orrot, de a szárnyon és a hajtóművön is lyukakat ütött.

A Delta közleményében azt írta, a Milánó Malpensa és JFK közötti járatot Rómába irányították, miután a felszállás után kedvezőtlen időjárási körülmények közé került. Hozzátették, hogy a római leszállás biztonságosan, incidens nélkül lezajlott, és az utasok rendben kiszálltak. A repülőgép ugyanakkor az időjárás miatt megsérült, és jelenleg a karbantartók vizsgálják.

A hasonló esők során leeső jégdarabok elérhetik a kétszáz grammot, és akár százötven kilométer/órás sebességgel is becsapódhatnak, nem kis pusztítást végezve.

Eközben Szicíliában 45 fok feletti hőség okoz fennakadásokat, és nagyon úgy tűnik, hogy a szélsőséges időjárási viszonyok egyre inkább éreztetik a hatásukat a repülésben is.

(Forrás: Budflyer/Facebook, DailyMail, képek: Unsplash, Vola Malpensa/Facebook)

repülő | jég | jégeső | veszélyhelyzet | rongálás

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram