Close
Liszt Ferenc és Pilinszky János munkássága is főszerepben lesz a XVII. Pannonhalmi Kortárs Művészeti Fesztiválon

Liszt Ferenc és Pilinszky János munkássága is főszerepben lesz a XVII. Pannonhalmi Kortárs Művészeti Fesztiválon

Liszt Ferenc és Dukay Barnabás zeneszerzők munkásságát, valamint Pilinszky János költészetét állítja a középpontba a XVII. Pannonhalmi Kortárs Művészeti Fesztivál augusztus 27. és 29. között.

A Pannonhalmi Főapátság különleges tereiben Liszt Ferenctől olyan művek szólalnak meg, amelyek a klasszikus zeneszerzőt a modern, újító oldaláról ismertetik meg a közönséggel, párba állítva a Dukay Barnabás-életművel.

Liszt Ferenc a weimari otthonában, 1884-ben

A program gerincét öt hangverseny adja. Ezek a fesztivál zenei művészeti vezetőinek, Klukon Edit és Ránki Dezső, valamint fiuk, Ránki Fülöp zongoraművészek közreműködésével jönnek létre. Mellettük a programban Lantos István, Nemes László Norbert, az Új Liszt Ferenc Kamarakórus, valamint Tabajdi Ádám lépnek fel.

Az irodalmi programok részeként a száz éve született és negyven éve elhunyt Pilinszky Jánost idézi meg a háromnapos rendezvény.

Dokumentumfilmekkel, költészetéről pedig összeművészeti előadással emlékezik meg a fesztivál, amelynek Marno János József Attila-díjas költő lesz a vendége. Krajcsovics Éva Munkácsy-díjas festőművész Diptichon című kiállítása a Bencés Gimnázium Galériában lesz látható.

A 20. századi magyar irodalom egyik legnagyobb alakja száz napja látta meg a napvilágot

A Láthatatlan spektrumok című időszaki tárlat mellett pedig egy huszonnyolc fős, képzőművészeti hallgatókból álló alkotótábor is része lesz a fesztiválnak. A tájékoztató szerint az idei program követi a Pannonhalmi Főapátság 2021-es témáját, az „emlékezetet”. A látogatók előtt megnyílnak az ezeréves monostor azon terei is, amelyek a hétköznapokban zárva maradnak. Az érdeklődők a közös imádság mellett spirituális vezetésen is részt vehetnek – olvasható a tájékoztatóban.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Tíz program, amit látni kell a 2022-es Bartók Tavasz most bejelentett programjából
Ezen a balatoni programon színt vihetsz a novemberbe
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Négy különleges whisky a whiskykészítés bölcsőjéből, a hűvös Skóciából...
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom