Close
Izland egyik legrégebbi barlangjában kínál felejthetetlen viking vacsoraestet egy szálloda

Izland egyik legrégebbi barlangjában kínál felejthetetlen viking vacsoraestet egy szálloda

A Hotel Rangá gondoskodik arról, hogy a szigetre látogatók életre szóló gasztronómiai élményben részesüljenek Izland egyik legősibb barlangjában.

A Hotel Rangá megragadja és nem engedi el Izland szellemét. Sőt, mindazt, ami a szigetország esszenciája, múltja, jelene és jövője, az odalátogatóknak is át kívánják adni. Segítenek a vendégeiknek felfedezni a csodálatos tájakat, tippeket adnak a sarki fény-vadászatokra, most pedig egy egészen különleges gasztronómiai túrán vezetik be őket a viking hagyományokba.

Az Icelantic Cave Dining egy elképesztő viking kaland,

aminek keretében a vendégek tradicionális viking ételeket fogyaszthatnak a Hella-barlangokban.

A tizenkét Hella-barlang közül csak négy nyitott a nagyközönség előtt és alapesetben csak vezetett túrákon járhatóak be. Itt találhatók ugyanis Izland legrégebbi régészeti maradványai is, melyek a történészek szerint  vikingek letelepedése előtti időkből származhatnak.

A vacsoraest egy ilyen autentikus környezetben hatalmas élmény, ami ráadásul hitelesen tükrözi Izland történelmét is.

A vendégek a szálloda főszakácsa és csapata által készített ételeket kóstolnak, beleértve a gravlaxot, vagyis érlelt lazacot, a skyr névre hallgató krémsajtot, és bárányhúst is. Ezek mind olyan fogások,  amelyeket az izlandiak évszázadok óta szeretnek. Az ételeket helyi kézműves sörök és válogatott borok egészítik ki. 

Az egész gyertyafényben zajlik, ami csak fokozza a varázst.

A különleges gasztronómiai élményért mélyen a zsebébe kell nyúlnia  a vendégeknek, hiszen az árak 1700 eurótól, azaz körülbelül hatszázharmincezer forinttól kezdődnek. A vacsorát egy héttel előre le kell foglalni a szállodában. A programon csak a szállóvendégek vehetnek részt.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Hotel Rangá)

fogas | gasztronómia | vacsora | izland | viking

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram