Close
Ezek a világ legbiztonságosabb országai

Ezek a világ legbiztonságosabb országai

A Global Peace Index 2023-ban is összeállította azon országok listáját, ahol a legkevesebb a bűnözés, az erőszak, és a korrupció.

Mindenkori úti célunk kiválasztása során az egyik legfontosabb szempont a biztonságérzetünk. Akár egyedül, akár társaságban utazunk, nem akarunk folyamatosan azon aggódni, mikor kerülünk veszélybe. Ebben segít a Global Peace Index, amely számos tényező alapján rangsorolja az országokat. A vizsgálati szempontok között szerepel az erőszak, a bűnözés, a terrorizmus és a nemzetközi konfliktus is.

Ezek alapján a legbiztonságosabb országnak Izland bizonyult, amely 2008 óta minden évben elnyeri ezt a címet, köszönhetően alacsony bűnözési rátájának. A lista második helyén Dánia végzett, míg a harmadik Írország lett.

Ez utóbbi öt helyet ugrott előre a listán a 2022-es felmérés óta.

Íme, a világ tíz legbiztonságosabb országa jelenleg a Global Peace Index szerint.

  1. Izland
  2. Dánia
  3. Írország
  4. Új Zéland
  5. Ausztria
  6. Szingapúr
  7. Portugália
  8. Szlovénia
  9. Japán
  10. Svájc

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

biztonság | izland | bűncselekmény | Dánia | biztonságérzet

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram