Close
Bemutatták a világ legnagyobb pezsgősüvegét – És csak kettő készült belőle

Bemutatták a világ legnagyobb pezsgősüvegét – És csak kettő készült belőle

Ezt biztosan nem lehet egyetlen éjszaka alatt elfogyasztani – ha csak nincs hozzá segítségünk.

A Luc Belaire pezsgőgyártó a héten bemutatta Zeust, a világ legnagyobb palackját. A legfőbb görög istenről elnevezett gigantikus palackba negyvenöt liter pezsgő fér, így háromszor akkora, mint az eddigi legnagyobbnak vélt társai.

Zeus hét év kemény munka eredménye. A fejlesztésbe repülőgép- és űrmérnököket vontak be, akik egyedülálló gyártási eljárás során alkották meg ezt az acélcsodát. A folyamatban volt tényleg minden, amit csak elképzelhetünk, mígnem a palack kiállta a nyomáspróbát.

Az acél furcsa anyagválasztásnak tűnhet egy pezsgőspalackhoz, de ez lehetővé teszi, hogy szigetelje és megvédje a benne lévő folyadékot a szélsőséges hőmérsékletektől.

A márka azt is állítja, a palack gyakorlatilag törhetetlen.

A palack több mint egy méter magas, a kerülete is nagyjából ennyi, a súlya pedig 72,57 kilogramm. Termete és súlya miatt szállításához és a palackból való töltéshez is három ember munkája szükséges.

Úgy tudni, a negyvenöt literes űrtartalmával háromszor akkora, mint a Belaire által eddig használt legnagyobb palack, a Nabukodonozor. Ez utóbbiba tizenöt liter pezsgőt lehet tölteni. Ez egyben azt is jelenti, hogy

a Zeus hatvan normál méretű pezsgősüvegnek megfelelő mennyiséget tartalmazhat,

amiben akár hárommilliárd buborék is megbújhat.

A Zeusból a Belaire eddig mindössze kettőt gyártott. Az elsőbe a márka legkelendőbb Rare Roséját töltötték, a másodikba pedig Luc Belaire Luxe került.

(Forrás: RobbReport, fotó: Luc Belaire)

zeus | palack | pezsgő | pezsgősüveg | luc belaire

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram