Ezt biztosan nem lehet egyetlen éjszaka alatt elfogyasztani – ha csak nincs hozzá segítségünk.
A Luc Belaire pezsgőgyártó a héten bemutatta Zeust, a világ legnagyobb palackját. A legfőbb görög istenről elnevezett gigantikus palackba negyvenöt liter pezsgő fér, így háromszor akkora, mint az eddigi legnagyobbnak vélt társai.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=WqzP6qpMydY
Zeus hét év kemény munka eredménye. A fejlesztésbe repülőgép- és űrmérnököket vontak be, akik egyedülálló gyártási eljárás során alkották meg ezt az acélcsodát. A folyamatban volt tényleg minden, amit csak elképzelhetünk, mígnem a palack kiállta a nyomáspróbát.
Az acél furcsa anyagválasztásnak tűnhet egy pezsgőspalackhoz, de ez lehetővé teszi, hogy szigetelje és megvédje a benne lévő folyadékot a szélsőséges hőmérsékletektől.
A márka azt is állítja, a palack gyakorlatilag törhetetlen.
A palack több mint egy méter magas, a kerülete is nagyjából ennyi, a súlya pedig 72,57 kilogramm. Termete és súlya miatt szállításához és a palackból való töltéshez is három ember munkája szükséges.
Úgy tudni, a negyvenöt literes űrtartalmával háromszor akkora, mint a Belaire által eddig használt legnagyobb palack, a Nabukodonozor. Ez utóbbiba tizenöt liter pezsgőt lehet tölteni. Ez egyben azt is jelenti, hogy
a Zeus hatvan normál méretű pezsgősüvegnek megfelelő mennyiséget tartalmazhat,
amiben akár hárommilliárd buborék is megbújhat.
A Zeusból a Belaire eddig mindössze kettőt gyártott. Az elsőbe a márka legkelendőbb Rare Roséját töltötték, a másodikba pedig Luc Belaire Luxe került.
(Forrás: RobbReport, fotó: Luc Belaire)
zeus | pezsgősüveg | palack | luc belaire | pezsgő
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!