Close
Még egy okunk van rá, hogy mihamarabb felkeressük a Galileai-tengert

Még egy okunk van rá, hogy mihamarabb felkeressük a Galileai-tengert

A világ egyik legősibb mecsetét találták meg Észak-Izraelben, a Tibériás városban folytatott ásatásokon.

A feltárásokat vezető Katia Citrin-Silverman, a jeruzsálemi Héber Egyetem kutatója szerint ez a világ legősibb, régészek által feltárható mecsete, miután a hasonlóan ősi mecseteket ma is használják, és régészek nem tanulmányozhatják őket. Az archeológus a város alapításának kétezredik évfordulója tiszteletére rendezett konferencián mutatta be kutatásának eredményeit.

Tibériás

Katia Citrin-Silverman 8. századi mecsetként határozta meg a maradványokat, és a közelmúltban alatta még korábbi, hetedik századi muzulmán imahely alapköveire bukkant. A tibériási feltárás előtt az iraki Vászitban folytatott ásatásokon talált, 8. század elején épített mecsetet tekintették a legősibbnek.

A mecset maradványai

A tibériási maradványok korát a padlózat alatt talált pénzérmék és cserépmaradványok alapján határozták meg. Az ősi mecset körülbelül 22 méter széles és 49 méter hosszú, tökéletlen téglalap alakú volt. Előtte udvar terült el, amelynek mérete nem ismert.

Különleges templomok a világ különböző tájairól

Ha további különleges templomok után nézelődünk, mindenképpen említsük meg a hegyoldalba épített olasz szentélyt, a Verona tartományban, 774 méter magasan található hegyi templomot. Kínában a Fanjing-hegyi templomok szó szerint a csúcsot ostromolják, ugyanis csakis gyalog lehet feljutni a 330 méter magasan elterülő Vörösfelhő Aranycsúcsra. A világ legnagyobb buddhista temploma pedig Thaiföldön található, és egy ufóra hasonlít. Mintegy nyolcszáz hektáros területen terjeszkedik, és akik a Don Mueang reptérre érkeznek, már láthatják is madártávlatból.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI)

FOLYTASD EZZEL
Ötven év után újra lesz szabadstrand a Római-parton!
Ezzel az öt tippel extrém hőségben is örömteli élmény lesz a túrázás
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom