Close
Így néz ki a világ legszebb nyilvános mosdója

Így néz ki a világ legszebb nyilvános mosdója

Egy kínai bevásárlóközpontban található az a nyilvános WC, amiben egész egyszerűen nem lehet hibát találni.

Kínában, Nancsingban található a Deji Plaza, amelynek hatodik emeletén új, nyilvános mosdó várja a vásárlókat. A bevásárlóközpont WC-je akár egy palota szentélye is lehetne,

a X+Living által tervezett helyiség a tavaszi kertek hangulatát idézi meg.

A mosdóban a tavaszi kertekre jellemző virág és rovarmotívumok jelennek meg, melyek elsőként a központi helyiségben köszönnek vissza.

A fekete-fehér formák pillangószárnyakra emlékeztetnek, a mennyezet aranyozása a méheket idézi meg,

a terem közepén lévő szökőkútból pedig fehér virágok köszönnek vissza.

A folyosó mindkét oldalán a zöld tapéta és az arany rácsok találkoznak, amelyekből a trópusi növények játékosan kukucskálnak ki.

A társalgó rész központi eleme a bársonyborítású ülőgarnitúra,

melytől balra akadálymentesített mosdó került kialakításra automata ajtókkal, megvilágított, kerti szökőkutak által ihletett zöld márvány mosdókagylókkal. Itt pelenkázó és ápolószoba is helyet kapott kissé tompított világítással, lekerekített sarkokkal.

A férfi és a női mosdókat a rózsa és a pálmalevél motívuma különbözteti meg. Mindkét területen öltözők, kis kanapék, vezeték nélküli töltők kerületek elhelyezésre.

A tervező célja az volt, hogy olyan nyilvános mosdót alakítson ki, amelybe belépve senkinek sem jut eszébe az, hogy egy bevásárlóközpont mellékhelyiségében lenne.

(Forrás: architecturaldigest, fotók: X+Living)

kína | mosdó | belsőépítészet | bevásárlóközpont | nyilvános wc

FOLYTASD EZZEL

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram