Close
Ennek a színes szállodának van a világon a legtöbb szobája

Ennek a színes szállodának van a világon a legtöbb szobája

Sokáig Las Vegas büszkélkedhetett a világ legnagyobb szállodájával, de a cím birtokosát már jó ideje Malajziában találjuk.

A 2000-es és 2010-es években a hatalmas The Venetian tartotta a csúcsot, aztán betört a piacra a First World Hotel, a malajziai Ulu Kali hegyen, a Genting Highlandsben található szálloda, bevásárló- és szórakoztató komplexum.

A színes csíkokba burkolózott épületet nehéz eltéveszteni.

Egy három toronyból és mintegy 7351 szobából álló, háromcsillagos szállodáról van szó, amely Kuala Lumpurtól nem túl messze működik, és az ország egyik fő látványosságának számít.

Hivatalosan (a Guinness-rekordok szerint) 2015 óta a First Worldé a világ legnagyobb szállodája cím, miután hét évvel ezelőtt befejezték a bővítését. Előtte sokáig “csak” 6118 szobájával tartotta a rekordot, így tudta lekörözni egy időre a Las Vegas-i The Venetian 2008-ban.

Ahogyan az egy városnyi méretű szállodától elvárható, sokkal többet kínál a sima ágyas szobáknál. A First World plázája egy méretes bevásárlóközpont, amely mindössze egy emelettel található a szálloda lobbiszintje felett. Ott kaszinók, kiskereskedelmi és éttermi egységek, valamint egy beltéri vidámpark felel a szórakoztatásért, nem beszélve a golfpályáról, teniszpályákról, moziról és edzőtermekről.

A First World Hotelt szokás Ázsia Las Vegasának is nevezni, de amíg Las Vegas a Mojave-sivatag száraz forróságában fekszik, addig a First World a Titiwangsa-hegység közelében, a buja trópusi esőerdő közelében található.

A szobaválasztékkal nem meglepő módon meglehetősen széles, minden pénztárcának megfelelően alakították ki. Egy Deluxe szoba alapára egy éjszakára 102 dollártól (kb. 33 ezer forinttól) kezdődik, de ki lehet fogni ennél olcsóbb ajánlatokat is különféle kedvezmények és tagsági igénybe vételével, akár már huszonhat dollártól (kb. 8300 forinttól).

Formaldehidben lebegő cápák, túlméretezett pirulák és pillangómintás medence várja többek között azokat a vastag pénztárcájú lakókat, akik a Palms Casino Resortban szeretnének megszállni Vegasban. Az Empathy Suite tervezője nem más, mint a híres-hírhedt brit művész, Damien Hirst, aki minden agymenését szabadjára engedte a dadaista-avantgárd projektnek is beillő hotelben.

(Forrás: The Travel, fotók: Getty Images, a First World Hotel Facebook-oldala)

szálloda | szoba | legtöbb | guinness | rekorder

FOLYTASD EZZEL

Ha erre az öt dologra figyelsz, mindenkinek megakad a szeme az Airbnb-den

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram