Close
New York és Koppenhága legstílusosabb konyhái rabolják el a budapestiek szívét

New York és Koppenhága legstílusosabb konyhái rabolják el a budapestiek szívét

Egy kivételes márka időtálló, örök darabjai kerültek be a Solinfo Group portfóliójába: az 1937 óta létező Vipp éppen tíz éve tört be a konyhák piacára, most pedig megtekinthetővé és elérhetővé vált nálunk is.

V1 és V2 moduláris, rozsdamentes acél, kő és tölgyfa felhasználásával készült konyháik

New York loftlakásaiban és Koppenhága álomotthonaiban is a legstílusosabb konyhákat képviselik.

A fémkovács Holger Nielsen vélhetően sosem gondolta volna, hogy a felesége fodrászszalonjába készített masszív, pedálos szemetes olyan utat jár be, hogy a New York-i MoMA (Modern Művészeti Múzeum) kicsit több mint hetven évvel a prototípus megalkotása után állandó dizájngyűjteményébe válogatja. Olyan kulttárgyak mellé, mint

Michael Thonet vagy Alvar Aalto székei, Carl J. Jucker és Wilhelm Wagenfeld Bauhaus asztali lámpái.

A Vipp márkanév is a dizájner kukára utal, hiszen dánul a “vippe” dönthetőt, billenthetőt jelent. A szóban forgó brand a ‘90-es években már nyitott volt a belsőépítészet felé (a konyhai és fürdőszobai funkcionális termékek mellett), ám csak 2010-ben kezdték el történetük legkomplexebb vállalását: a Vipp moduláris konyhák tervezését.

Kasper Egelund, a Vipp harmadik generációs tulajdonosa elmondta: az első Vipp konyha ötlete akkor jött, amikor még New Yorkban élt, és mindenhol azzal szembesült, hogy a Vipp szemetesek a konyhaboltokban más márkák konyhái mellett vannak kiállítva. Ekkor döntötte el, hogy a Vipp szemetesnek saját konyhára van szüksége.

Ahogy fogalmaz, egy átgondoltan szelektált termékpaletta megalkotása volt a céljuk, ahol minden tárgy tökéletes összhangban van egymással, de egyedül is megállják a helyüket.

Csakúgy, mint a szemetes, amit a nagypapám tervezett és készített el 1939-ban, és azóta is folyamatosan gyártjuk

– mondta.

A kortárs konyhákat, melyek a V1 és a V2 fantázianevű moduláris elemekkel lehet összeállítani, látványos showroomjaikban (például a New York Tribeca negyedében található loftlakásba oltott showroomban) lehet reprezentatív közegükben megtekinteni, de mostantól Budapesten a Solinfo Group jóvoltából is körbejárhatók a mesteri rozsdamentes acéllal, kővel és természetközeli tölgyfából készült bútorok, attraktív és maximálisan kihasználható konyhaszigetek.

A szépre és funkcionálisra fogékony érdeklődők testközelből szemlélhetik az időtlen dizájnt, a konyhákat, melyeket

egy életre ígér a gyártó.

Fekete, fehér és világosszürke színben, változatos elemekkel variálhatók a V1 konyhák, melyek között megtaláljuk a méretes, körbeülhető konyhaszigetet, a magasabb, pakolhatós konyhaszekrényt, a falra szerelhető, stílusos nyitott polcokat is.

A V2 a modern vonalvezetés mellett a fa és a kő jegyeire alapoz, erősítve a naturális vonalat.

Igazi kuriózum, hogy a Vipp konyhái a Home of Solinfo üzletterében is megjelenhetnek, elhozván a dán formatervezés legjavát.

(Fotók: Gosztom Gergő, Kiss Bálint)

dán dizájn | Solinfo Group | konyhabútor | home of solinfo | dán stílus

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram