Close
New York és Koppenhága legstílusosabb konyhái rabolják el a budapestiek szívét

New York és Koppenhága legstílusosabb konyhái rabolják el a budapestiek szívét

Egy kivételes márka időtálló, örök darabjai kerültek be a Solinfo Group portfóliójába: az 1937 óta létező Vipp éppen tíz éve tört be a konyhák piacára, most pedig megtekinthetővé és elérhetővé vált nálunk is.

V1 és V2 moduláris, rozsdamentes acél, kő és tölgyfa felhasználásával készült konyháik

New York loftlakásaiban és Koppenhága álomotthonaiban is a legstílusosabb konyhákat képviselik.

A fémkovács Holger Nielsen vélhetően sosem gondolta volna, hogy a felesége fodrászszalonjába készített masszív, pedálos szemetes olyan utat jár be, hogy a New York-i MoMA (Modern Művészeti Múzeum) kicsit több mint hetven évvel a prototípus megalkotása után állandó dizájngyűjteményébe válogatja. Olyan kulttárgyak mellé, mint

Michael Thonet vagy Alvar Aalto székei, Carl J. Jucker és Wilhelm Wagenfeld Bauhaus asztali lámpái.

A Vipp márkanév is a dizájner kukára utal, hiszen dánul a “vippe” dönthetőt, billenthetőt jelent. A szóban forgó brand a ‘90-es években már nyitott volt a belsőépítészet felé (a konyhai és fürdőszobai funkcionális termékek mellett), ám csak 2010-ben kezdték el történetük legkomplexebb vállalását: a Vipp moduláris konyhák tervezését.

Kasper Egelund, a Vipp harmadik generációs tulajdonosa elmondta: az első Vipp konyha ötlete akkor jött, amikor még New Yorkban élt, és mindenhol azzal szembesült, hogy a Vipp szemetesek a konyhaboltokban más márkák konyhái mellett vannak kiállítva. Ekkor döntötte el, hogy a Vipp szemetesnek saját konyhára van szüksége.

Ahogy fogalmaz, egy átgondoltan szelektált termékpaletta megalkotása volt a céljuk, ahol minden tárgy tökéletes összhangban van egymással, de egyedül is megállják a helyüket.

Csakúgy, mint a szemetes, amit a nagypapám tervezett és készített el 1939-ban, és azóta is folyamatosan gyártjuk

– mondta.

A kortárs konyhákat, melyek a V1 és a V2 fantázianevű moduláris elemekkel lehet összeállítani, látványos showroomjaikban (például a New York Tribeca negyedében található loftlakásba oltott showroomban) lehet reprezentatív közegükben megtekinteni, de mostantól Budapesten a Solinfo Group jóvoltából is körbejárhatók a mesteri rozsdamentes acéllal, kővel és természetközeli tölgyfából készült bútorok, attraktív és maximálisan kihasználható konyhaszigetek.

A szépre és funkcionálisra fogékony érdeklődők testközelből szemlélhetik az időtlen dizájnt, a konyhákat, melyeket

egy életre ígér a gyártó.

Fekete, fehér és világosszürke színben, változatos elemekkel variálhatók a V1 konyhák, melyek között megtaláljuk a méretes, körbeülhető konyhaszigetet, a magasabb, pakolhatós konyhaszekrényt, a falra szerelhető, stílusos nyitott polcokat is.

A V2 a modern vonalvezetés mellett a fa és a kő jegyeire alapoz, erősítve a naturális vonalat.

Igazi kuriózum, hogy a Vipp konyhái a Home of Solinfo üzletterében is megjelenhetnek, elhozván a dán formatervezés legjavát.

(Fotók: Gosztom Gergő, Kiss Bálint)

FOLYTASD EZZEL
Ha az eddigi brutál drágulás nem lett volna elég: elképesztő árrobbanás történt az ingatlanpiacon
Ez jelenleg a világ legnépszerűbb építménye
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom