Close
Százmillióért kelt el az egyik leghíresebb magyar festő portréja

Százmillióért kelt el az egyik leghíresebb magyar festő portréja

Újra erős eredmények születtek a Virág Judit Galéria őszi aukcióján. Az árverést élénk licitversenyek jellemezték, számos tétel a becsérték felett kelt el.

 A huszonöt éves Virág Judit Galéria kivételesen értékes anyaggal ünnepelte hetvenedik aukcióját. Felfokozott figyelem kísérte Rippl-Rónai József egyik jelentős és bravúros festményének felbukkanását:

a festő barátjáról, Somssich Géza grófról 1910 körül készített portréja száz millió forintért kelt el.

Rippl-Rónai életműrekordját is a Virág Judit Galéria tartja: tavaly kétszázhúsz millió forintért ütötték le a művész Piacsek bácsi a Niklay lányokkal című alkotását.

Nagyot mentek Vaszary János soha nem látott művei is az aukción. A San Domenico Hotel kertje Taorminában című festmény negyven millió forintos kikiáltási áron került a közönség elé, és végül

nyolcvanöt millió forintért talált új tulajdonosra.

A művész párizsi korszakának egyik gyönyörű olaj-alkotása, a Virágcsendélet nőszirommal és tulipánnal című képet

ötven millió forintnál ütötte le Kelen Anna művészettörténész, az árverés vezetője.

Igazi csemege volt a műkedvelők számára Patkó Károly egyik képének felbukkanása, a festő Lerici (Vitorlások Lericiben) című képe negyvennégy millió forintot ért az aukción.

A Magyar Festészet Napján tartott árverésen többek között Kádár Béla, Gulácsy Lajos és Tihanyi Lajos alkotásai is új tulajdonosra találtak.

Törő István, a Virág Judit Galéria társtulajdonosa elmondta, a hazai műértő közönség megszokhatta már, hogy árveréseiken kiemelkedően jó klasszikus és kortárs alkotásokra lehet licitálni. Örömét fejezte ki, hogy a Magyar Festészet Napján méltó aukciós anyagot tárhattak a vásárlók elé. Úgy véli, az eredményekből egyértelműen látszik, hogy a hazai műkereskedelmi piac tovább fejlődik és fékezés nélkül robog tovább.

rippl-rónai józsef | Virág Judit | galéria | aukció | virág judit galéria

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram