Close
A gasztronómia Oscar-díját nyerte el egy újhullámos magyar méhészet

A gasztronómia Oscar-díját nyerte el egy újhullámos magyar méhészet

Éljen a Virágbéke!

Magyar termelői mézek taroltak az élelmiszeripari Oscarnak számító idei Great Taste Awards-on: az újhullámos méhészet, a Virágbéke Méz Manufaktúra két mézét is méltatta a nemzetközi szakmai zsűri.

Gesztenyemézük két csillagot kapott, amelyet a versenyre nevezett élelmiszerek csupán tíz százaléka a nyerhet el, Hortobágyi BIO vadvirágmézük pedig ugyancsak kiérdemelt egy csillagot a rangos gasztronómiai versenyen. A díjnyertes termékek mellett különleges ízesített mézeket, hagyományos és BIO mézeket is kínál a nemrég indult, fiatalokat célzó magyar méz-márka.

„A gesztenyeméz csodálatos példája, sötét borostyánszínű, mély viszkozitású, jellegzetesen gazdag és fás illatú, ízében pedig kellemes, pontosan a csábító illat által keltett elvárásokhoz illő ízvilággal. Ritkán találni mindent így egy mézben”

– így méltatta a zsűri az egyik legkülönlegesebb és legritkább Magyarországon termelt fajtamézet, a Virágbéke gesztenyemézét, amely két csillagot érdemelt ki a rangos versenyen.

A Virágbéke Méz Manufaktúra BIO mézeket is kínál; a különleges, Hortobágyi Nemzeti Park védjegyes, BIO Hortobágyi vadvirágméze ugyancsak elhozott egy csillagot a gasztronómiai Oscarról. A zsűri a vadvirágok esszenciáját tartalmazó méz elragadó ízét, tiszta borostyánsárga árnyalatát, liliomos jegyeinek finomságát emelte ki, de méltatta a gyógynövényes-virágos jegyek harmóniáját is.

“Nem is kezdhetnénk ennél jobb hírekkel a Virágbéke indulását. A Great Taste Awards-on nyerni a mézeinkkel nagy elismerés, büszkeség és a kemény munkánk dicsérete. A többi szakmai díj is, amelyet mézeinkkel a közelmúltban nyertünk, annak a lenyomata, hogy jó úton járunk, amikor azt mondjuk: a minőségi, magyar mézeknek minden időben és minden konyhapulton helye van”

– mondta a díjak kapcsán Gál Attila, a Virágbéke méhészet vezető méhésze.

A hazai termelői méhészet, a Virágbéke elsősorban a fiatal, Z és Y generációkat szólítja meg azzal az üzenettel, hogy a méz nemcsak a nagymama konyhájába való. A méhészet nem titkolt célja, hogy ezzel egy időben a hazai, minőségi mézfogyasztást is népszerűsítse egy egészen újszerű hangvétellel.

A nyár elején debütált Virágbéke mind termékkínálatban, mind megjelenésében különbözik a hagyományos méhészetektől; olyan mézkülönlegességekkel jelentkezik, mint a mentás, az étcsokis, vagy az epres méz, de a klasszikusok kedvelőit és a BIO mézekért rajongókat is számos minőségi, magyar fajtaméz várja, több mint húsz ízben.

Még több díjazott méz

Fiatal kora ellenére a Virágbéke már számos nemzetközi díjat bezsebelt méztermékeivel. A frissen nyert Great Taste Awards csillagok mellett a 2022-es London Honey Awards-on az elérhető legmagasabb elismerést, a PLATINA minősítést kapta a Virágbéke repce krémméze, a BIO Hortobágyi vadvirágméze pedig ARANY minősítést nyert el. Díjnyertes a méhészet gesztenyeméze és akácméze is, amelyek az idei Dubai International Taste Awards EZÜST minősítését nyerték el idén tavasszal.

A méhészet vezetője Gál Attila, aki egyben a BeoBee méhészetet is vezeti. A debreceni családi méhészet több évtizedes szakmai tapasztalatát és tudását az új testvérmárka is viszi tovább, csak éppen új köntösben.

Gratulálunk a díjakhoz!

(Fotók és forrás: Virágbéke)

méz | díj | újhullámos méz | méhészet | gesztenyeméz

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom