Close
Retrospektív kiállítással emlékeznek a fiatalon elhunyt divattervezőre

Retrospektív kiállítással emlékeznek a fiatalon elhunyt divattervezőre

Virgil Abloh tavalyi elvesztése szabályosan megrázta a divatszakmát, a rajongók pedig azóta sem tudtak felocsúdni. A Brooklyn Múzeum idén egy retrospektív kiállítással kívánja tovább vinni a divattervező örökségét.

A 2022 júliusától 2023 januárjáig megtekinthető kiállítás a Chicagói Kortárs Művészeti Múzeumban 2019-ben megrendezett első Abloh-retrospektíven alapul és fényképeken, szobrokon, videókon, vázlatokon keresztül mutatja be Abloh közel két évtizedes pályafutását, mellyel

hozzájárult a kortárs divatról, művészetről, dizájnról és a fiatalok tehetséggondozásáról alkotott kép átformálásához.

A divattervező a sokszínűség és a befogadás szószólója volt, de kiemelkedően fontosnak tartotta a fiatal, feltörekvő tehetségek támogatását is. Az általa tervezett, a Louis Vuitton és a Nike kollaborációjából megszületett kétszáz pár sportcipőt a közelmúltban árverezték el,

a befolyt összeget pedig Abloh Post-Modern Alapítványa kapta.

Ahogyan arról a Roadster is beszámolt, Virgil Abloh, a Louis Vuitton férfi ruhakollekciójának művészeti igazgatója negyvenegy évesen veszítette el a rákkal vívott harcát. Az amerikai tervező 2019-ben tudta meg a betegségét, amellyel visszavonultan, de továbbra is a divatnak és a művészetnek hódolva küzdött.

Mint ismert, Abloh 2013-ban alapította milánói székhelyű Off-White divatházat, majd 2018 márciusában jelentették be, hogy átveszi a Louis Vuitton férfiruha-kollekciójának művészeti igazgatói szerepét. 2019-ben Golden Madonnina díjjal tüntették ki Milánóban.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty)

Virgil Abloh | louis vuitton | abloh | dizájn | kiállítás

FOLYTASD EZZEL

A Dior férfi téli kollekciója a francia stílust ünnepli

Neymar és a Puma olyan kollekciót álmodott meg, aminek minden darabjáért csak rajongani lehet

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom