Retrospektív kiállítással emlékeznek a fiatalon elhunyt divattervezőre

Virgil Abloh tavalyi elvesztése szabályosan megrázta a divatszakmát, a rajongók pedig azóta sem tudtak felocsúdni. A Brooklyn Múzeum idén egy retrospektív kiállítással kívánja tovább vinni a divattervező örökségét.

A 2022 júliusától 2023 januárjáig megtekinthető kiállítás a Chicagói Kortárs Művészeti Múzeumban 2019-ben megrendezett első Abloh-retrospektíven alapul és fényképeken, szobrokon, videókon, vázlatokon keresztül mutatja be Abloh közel két évtizedes pályafutását, mellyel

hozzájárult a kortárs divatról, művészetről, dizájnról és a fiatalok tehetséggondozásáról alkotott kép átformálásához.

A divattervező a sokszínűség és a befogadás szószólója volt, de kiemelkedően fontosnak tartotta a fiatal, feltörekvő tehetségek támogatását is. Az általa tervezett, a Louis Vuitton és a Nike kollaborációjából megszületett kétszáz pár sportcipőt a közelmúltban árverezték el,

a befolyt összeget pedig Abloh Post-Modern Alapítványa kapta.

Ahogyan arról a Roadster is beszámolt, Virgil Abloh, a Louis Vuitton férfi ruhakollekciójának művészeti igazgatója negyvenegy évesen veszítette el a rákkal vívott harcát. Az amerikai tervező 2019-ben tudta meg a betegségét, amellyel visszavonultan, de továbbra is a divatnak és a művészetnek hódolva küzdött.

Mint ismert, Abloh 2013-ban alapította milánói székhelyű Off-White divatházat, majd 2018 márciusában jelentették be, hogy átveszi a Louis Vuitton férfiruha-kollekciójának művészeti igazgatói szerepét. 2019-ben Golden Madonnina díjjal tüntették ki Milánóban.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty)

brooklyn múzeum | kiállítás | divattervezo | Virgil Abloh | louis vuitton

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom