Close
Ennyiért juthatsz el jövőre néhány órára az űrbe

Ennyiért juthatsz el jövőre néhány órára az űrbe

Az ár majdnem a duplájára nőtt a legutóbbi értékesítési kör óta.

Miután a múlt hónapban a Virgin Galactic sikeres tesztrepülést hajtott végre a VSS Unityvel – melyen a cég alapítója, Sir Richard Branson végre megvalósította álmát, az űrutazást – a magánjellegű űrutakkal foglalkozó cég ismét megnyitotta a szuborbitális járatokra szóló jegyértékesítést.

Legutóbb 2013 és 2018 között kínált jegyeket a Virgin Galactic, akkor mintegy hatszáz leendő utas vásárolt tikettet. Később derült csak ki, hogy az időben kapcsolók milyen jól jártak a fejenként 200-250 ezer dollárért (61-76 millió forintért) megvett jegyükkel, mivel aki mostanság gondolkodik helyfoglaláson, annak már 450 ezer dollárt (kb. 137 millió forintot) kell átutalnia. A Virgin Galactic ugyanakkor páros, baráti, és családi csomagokat is árul.

Minek köszönhető az emelés? Nos, mint minden induló vállalkozás, a Virgin Galactic is rengeteg pénzt éget el. És mivel jelenleg mínuszban van, magasabb jegyárak esetén több bevételre számíthat.

Ez az ár azonban még mindig jóval kedvezőbb a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) történő utazáshoz képest, amiért egyes űrturisták 55 millió dollárt csengettek ki. Más kérdés, hogy az ISS-en való tartózkodással egybekötött többnapos űrkaland jóval intenzívebb élmény, mint egy kétórás szuborbitális utazás a Virgin Galactic-kel.

Az űrtúrára viszont még nagyon sokat kell várni, ugyanis a korábban megadott év eleji dátumhoz képest leghamarabb a jövő év végén indulhatnak csak el a kereskedelmi járatok. Addig még legalább két tesztrepülést terveznek a VG szakemberei.

Nemrég megírtuk, hogy a világ első olyan utazási irodája nyitott meg az Egyesült Királyságban, amely egy all inclusive ellátással csalogató török wellness hotel vagy egy hawaii bungaló helyett az űrbe küldi ügyfeleit.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

jegy | virgin galactic | űrutazás | kereskedelmi | járat

FOLYTASD EZZEL

Nyolc éve először csökkentették a terrorveszély szintjét a világ egyik legvágyottabb országában

Karácsony Olaszországban – Tíz kihagyhatatlan programjavaslattal

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram