Close
Ennyiért juthatsz el jövőre néhány órára az űrbe

Ennyiért juthatsz el jövőre néhány órára az űrbe

Az ár majdnem a duplájára nőtt a legutóbbi értékesítési kör óta.

Miután a múlt hónapban a Virgin Galactic sikeres tesztrepülést hajtott végre a VSS Unityvel – melyen a cég alapítója, Sir Richard Branson végre megvalósította álmát, az űrutazást – a magánjellegű űrutakkal foglalkozó cég ismét megnyitotta a szuborbitális járatokra szóló jegyértékesítést.

Legutóbb 2013 és 2018 között kínált jegyeket a Virgin Galactic, akkor mintegy hatszáz leendő utas vásárolt tikettet. Később derült csak ki, hogy az időben kapcsolók milyen jól jártak a fejenként 200-250 ezer dollárért (61-76 millió forintért) megvett jegyükkel, mivel aki mostanság gondolkodik helyfoglaláson, annak már 450 ezer dollárt (kb. 137 millió forintot) kell átutalnia. A Virgin Galactic ugyanakkor páros, baráti, és családi csomagokat is árul.

Minek köszönhető az emelés? Nos, mint minden induló vállalkozás, a Virgin Galactic is rengeteg pénzt éget el. És mivel jelenleg mínuszban van, magasabb jegyárak esetén több bevételre számíthat.

Ez az ár azonban még mindig jóval kedvezőbb a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) történő utazáshoz képest, amiért egyes űrturisták 55 millió dollárt csengettek ki. Más kérdés, hogy az ISS-en való tartózkodással egybekötött többnapos űrkaland jóval intenzívebb élmény, mint egy kétórás szuborbitális utazás a Virgin Galactic-kel.

Az űrtúrára viszont még nagyon sokat kell várni, ugyanis a korábban megadott év eleji dátumhoz képest leghamarabb a jövő év végén indulhatnak csak el a kereskedelmi járatok. Addig még legalább két tesztrepülést terveznek a VG szakemberei.

Nemrég megírtuk, hogy a világ első olyan utazási irodája nyitott meg az Egyesült Királyságban, amely egy all inclusive ellátással csalogató török wellness hotel vagy egy hawaii bungaló helyett az űrbe küldi ügyfeleit.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben
Vízágyúkat kellett bevetni, annyian tüntetnek a kötelező védettségi igazolvány ellen Triesztben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom