Close
Ennyiért juthatsz el jövőre néhány órára az űrbe

Ennyiért juthatsz el jövőre néhány órára az űrbe

Az ár majdnem a duplájára nőtt a legutóbbi értékesítési kör óta.

Miután a múlt hónapban a Virgin Galactic sikeres tesztrepülést hajtott végre a VSS Unityvel – melyen a cég alapítója, Sir Richard Branson végre megvalósította álmát, az űrutazást – a magánjellegű űrutakkal foglalkozó cég ismét megnyitotta a szuborbitális járatokra szóló jegyértékesítést.

Legutóbb 2013 és 2018 között kínált jegyeket a Virgin Galactic, akkor mintegy hatszáz leendő utas vásárolt tikettet. Később derült csak ki, hogy az időben kapcsolók milyen jól jártak a fejenként 200-250 ezer dollárért (61-76 millió forintért) megvett jegyükkel, mivel aki mostanság gondolkodik helyfoglaláson, annak már 450 ezer dollárt (kb. 137 millió forintot) kell átutalnia. A Virgin Galactic ugyanakkor páros, baráti, és családi csomagokat is árul.

Minek köszönhető az emelés? Nos, mint minden induló vállalkozás, a Virgin Galactic is rengeteg pénzt éget el. És mivel jelenleg mínuszban van, magasabb jegyárak esetén több bevételre számíthat.

Ez az ár azonban még mindig jóval kedvezőbb a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) történő utazáshoz képest, amiért egyes űrturisták 55 millió dollárt csengettek ki. Más kérdés, hogy az ISS-en való tartózkodással egybekötött többnapos űrkaland jóval intenzívebb élmény, mint egy kétórás szuborbitális utazás a Virgin Galactic-kel.

Az űrtúrára viszont még nagyon sokat kell várni, ugyanis a korábban megadott év eleji dátumhoz képest leghamarabb a jövő év végén indulhatnak csak el a kereskedelmi járatok. Addig még legalább két tesztrepülést terveznek a VG szakemberei.

Nemrég megírtuk, hogy a világ első olyan utazási irodája nyitott meg az Egyesült Királyságban, amely egy all inclusive ellátással csalogató török wellness hotel vagy egy hawaii bungaló helyett az űrbe küldi ügyfeleit.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Így alakulnak a nyáron a repülőjegyárak a Ryanair szerint
Jövő hétfőtől nem lesz kötelező a maszkviselés az izraeli repülőjáratokon
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom