Close
Ilyen könnyen még nem lehetett felfedezni az ókori egyiptomi csodákat

Ilyen könnyen még nem lehetett felfedezni az ókori egyiptomi csodákat

Online túrákat indított az Egyiptomi Turisztikai és Régiségügyi Minisztérium.

Az “Experience Egypt from home. Stay home. Stay safe” szlogen mentén indított kezdeményezés célja, hogy a koronavírus-járvány miatt otthonmaradásra kényszerülők legalább virtuálisan vezetett túrákon bejárhassák az ősi romokat, sírokat, kolostorokat.

Az igencsak részletgazdag 3D-s túrák a Google Street View-hoz hasonlóan működnek.

Az egész képernyős kaland ingyenes, díjmentesen nézhetjük meg többek között III. Meresankh királynő vagy a 18. dinasztia idejéből származó ókori egyiptomi hivatalnok, Menna sírját a thébai nekropoliszban, illetve a negyedik században épült Vörös Kolostort, amely az egyiptomi kopt egyház egyik legszentebb helye, az ország egyik leghíresebb kolostora.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

sírhely | Virtuális | online túra | ókori | Egyiptom

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram