Close
Csak Londonig kell utaznia annak, aki szívesen felfedezné a világűrt

Csak Londonig kell utaznia annak, aki szívesen felfedezné a világűrt

A virtuális valóság technológiájának köszönhetően most bárkiből asztronauta lehet, sétálhat egyet a Holdon, és célba veheti a Napot.

Egy brit szobrász, Anthony Gormley szobrok helyett ezúttal valami egészen mást alkotott. Egy asztrofizikus közreműködésével megteremtette a lehetőségét, hogy vr-szemüveg segítségével sétálhassunk a Hold felszínén.

A tizenöt perces utazás a Földről indul, egészen konkrétan egy paradicsomi szigetről, majd hirtelen elhagyjuk a bolygót, átszeljük a sztratoszférát, és megérkezünk a Holdra, ahol minden lépésünkből esetlen ugrás lesz az alacsony gravitáció miatt. A látogatók egy joystick, illetve a saját mozdulataik segítségével navigálhatnak az űrben, miközben átélik a súlytalanság állapotát.

A Hold felszínét hihetetlen részletességgel, abszolút profi módon dolgozták ki a NASA által biztosított információk alapján.

Néhány percnyi holdsétát követően ismét jön az utazás, az utolsó állomás nem más, mint a Nap közepe. “A legközelebbi szomszédunk a Hold, ez a projekt pedig lehetővé teszi, hogy megtapasztaljuk az óriási nyílt tereit és krátereit, valamint újraértelmezzük az elménk és testünk kapcsolatát” – magyarázta Anthony Gormley.

Az sem véletlen, hogy épp az idén ünnepeljük az első sikeres holdra szállás ötvenedik évfordulóját. Ezidáig mindössze tizenkét ember lépett a Holdra, most – ha csak virtuálisan is – bárki az asztronauták nyomdokaiba léphet, aki ellátogat Londonba, és szerez egy jegyet a Lunatick névre keresztelt vr-utazásra.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Dezeen)

űrhajós | kiállítás | london | asztronauta | nasa

FOLYTASD EZZEL

Egészen megdöbbentő mértékben drágultak a használt budapesti garzonok: egy négyzetmétert már alig lehet kapni egymillió alatt

Ez történik, ha a világ legjobb pezsgőmárkája pop-up szállodát nyit

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom