Close
Végre a világ egyik leghíresebb operaháza is meglépte azt, amire vártunk

Végre a világ egyik leghíresebb operaháza is meglépte azt, amire vártunk

Az elmúlt két hónapban életünk részévé váltak a virtuális túrák és az élő online közvetítések – jobb híján a fotelből jártuk be néhány kattintással Amerika nemzeti parkjait, vagy néztünk szét Sissi egykori lakosztályában. Ha a képernyő előtti kalandozások nem is adják vissza azt a bizonyos aha-élményt, azért tudnak olyat mutatni, amire korábban nem nagyon volt lehetőségünk.

A legújabb kihagyhatatlan ajánlatot a kultikus milánói operaház tette. Május 7-étől a Google Arts & Culture-ön keresztül az egész Scala bejárható, ennek köszönhetően megismerhetjük azokat a kulisszatitkokat, amelyek eddig rejtve maradtak a nagyközönség előtt.

Idetartoznak például a világot jelentő deszkák: a túra keretén belül kiléphetünk az operaház színpadára,

hogy aztán átélhessük azt a látványt, ami az ott fellépő operaénekeseknek, balettművészeknek vagy szimfonikus zenekari tagoknak megadatik.

A túra elvisz a színfalak mögé is, ahol megtudhatjuk, mennyi munkával jár egy produkció elkészítése, gyönyörködhetünk az előadásokhoz használt jelmezekben, és interjúkon keresztül megismerhetjük a jelmeztervezők mindennapjait.

És még mindig nincs vége: a harmadik részben az elképesztően gazdag történelmű operaház múltjában lehet elmerülni 259 ezer fotó és 16 ezer dokumentum segítségével; a Google Art Camerának hála pedig tucatnyi jelmezt csodálhatnak meg az opera rajongói nagy felbontású, minden apró részletet láttatni engedő képeken. Negyvennél is több digitális tárlat várja még a virtuálisan érkező látogatót, illetve megnézhetőek a művészek otthoni karanténelőadásai is.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

Virtuális | operaház | online | milánó | túra

FOLYTASD EZZEL

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram