Close
Mintha beáradna a végtelen víz a nappaliba ebben a fenomenális svéd nyaralóban

Mintha beáradna a végtelen víz a nappaliba ebben a fenomenális svéd nyaralóban

Minden négyzetcentijében beinvitálja a természetet ez a csodás svéd ház, ahol nem csak a nyarat, hanem inkább egész éveket szívesen eltöltenénk.

A világhírű Olson Kundig építésziroda újabb remekműve a Dalarö House, egy sziklák és fenyvesek közé ékelt nyaraló Svédországban.

Az építészek a tervezés során szerettek volna egy meghitt és nyugodt teret létrehozni, mely érzékenyen bánik a környezetével is. Maradéktalanul sikerült.

Mivel a ház elsősorban nyaralóként épült, a tervezők a skandináv építészetben megszokott, világos paletta helyett sötétebb tónusokat részesítettek előnyben, melyek remek kontrasztot adnak ki a nyár lágy, puha színeivel.

A kontrasztok pedig a ház alakjában is tetten érhetők: a sziklás, szabálytalan tájjal ellentétben egy abszolút geometrikus és szabályos épület a ház, ami amennyire elüt, annyira nem üt el mégsem.

A beltér sötét tónusai és a nyers látszóbeton markánsságát gyönyörűen lágyítják a puha, pasztellesebb bútorok és az osztott üveges tolóajtók, melyekkel a természet teljes csodájával árad be a térbe.

Egészen inspiráló projekt, imádnánk, ha minden nyarunk itt kezdődne (és végződne).

(Fotók: Magnus Mårding)

építészet | dizájn | svéd | nagy sztori | nyaraló

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram