Close
Vlies tapéta: mire jó, mikor érdemes használni?

Vlies tapéta: mire jó, mikor érdemes használni?

Bár a mai tapétáknak hála a tapétázás már nem is olyan bonyolult folyamat, előfordulhat, hogy mégsem olyan lesz a végeredmény, amit vártunk. Akármennyire is könnyű felhelyezni ezt a típusú falburkolatot, azért mégis jó néhány olyan bakit el lehet követni, amely miatt nem leszünk elégedettek.

Ugyan szakemberek segítségét is kérhetjük ebben, de sokszor problémát okoz az, hogy várnunk kell egy szabad időpontra, valamint hogy a folyamat így költségesebb, mint ahogy azt gondoltuk.

Ilyenkor jön jól a vlies tapéta, amely a legkönnyebben felhelyezhető tapétatípusok közé tartozik, ezáltal kezdők által is egyszerűen használható. De vajon mitől olyan különleges? Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat!

Miért kedveljük ezt a tapétatípust? 

A Vlies, azaz más néven gyapjúrostos tapéták a legmodernebb tapéták közé tartoznak. De vajon mitől olyan különlegesek?

Nos, népszerűségüket nem másnak, mint a könnyű felhelyezhetőségüknek köszönheti. Ez azért van így, mert a többi tapétával ellentétben ez a típus nem egyszerű papír, hanem egy speciális alappal rendelkezik.

Ennek eredményeképpen nincs más dolgunk, mint egy speciális, vlies tapéta felhelyezéséhez szánt ragasztóval bekenni a kívánt felületet, majd óvatosan helyére igazítani. Ez különösen akkor könnyíti meg a dolgunkat, ha a mennyezetet kívánjuk burkolni.

A vlies tapéta további előnyei

Nem csupán az egyszerű felhelyezhetőség az, amely miatt egyre többen választják ezt a tapétatípust.

Sokkal rugalmasabb, mint a hagyományos tapéták. Ez azt jelenti, hogy sokkal kisebb az esélye, hogy felhelyezés közben szakadjon, gyűrődjön, ami szintén csak megkönnyíti a munkát.

Emellett kiváló lég- és páraáteresztő képességgel rendelkezik, emiatt kisebb az esélye, hogy penészedni fog.

Ha pedig még ez sem lenne elég, manapság rengetegféle színben és mintázatban érhetőek el, így biztosan mindenki megtalálhatja azt, amely leginkább passzol otthona stílusához, ízléséhez.

Hogyan helyezzük fel? 

Bár az ilyen típusú tapéta könnyedén felhelyezhető, ez nem azt jelenti, hogy könnyelműen vágjunk neki a projektnek. Itt is szükség van néhány előkészületre, illetve a tapétázás során is oda kell figyelnünk bizonyos szempontokra.

Első lépésként biztosítanunk kell hogy a fal szilárd, sima és száraz legyen, hiszen ha ezek a kritériumok nem teljesülnek, nincs az a tapéta, amely precízen tud megtapadni.

 

Az ilyen típusú tapéta előnye, hogy a ragasztót közvetlenül a fal felületére kell kenni. Ám egyáltalán nem mindegy, milyen típusú ragasztót választunk, hiszen nem mindegyik alkalmas a felrakásra. Ez ügyben érdemes segítséget kérni a tapétaboltban.

 

Ha tehát olyan tapétát keresünk, amellyel a kezdők is könnyedén elbánnak, emellett mégis kellően tartós, akkor érdemes szétnéznünk a vlies tapéták között!

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL
A nyári családi programokra készülvén
Ízelítő a legcsodásabb dízelmotorok világából
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom