Close
Ilyen gyönyörű kombi az eredménye, ha megvadítják a svéd eleganciát

Ilyen gyönyörű kombi az eredménye, ha megvadítják a svéd eleganciát

A korábban a Volvo sportrészlegeként operáló Polestar kezelésbe vette a V60-as modellt, és egy több mint négyszáz lóerős, feltuningolt kombit alkotott.

Azt már tavaly megírtuk, miképpen vált önálló márkává a Polestar, mint ahogyan arról is beszámoltunk, hogy mostanában is igen elfoglaltak a villanyautóik építésével, ám a jelek szerint azért arra is szánnak időt és energiát, hogy megvadítsanak néhány gyári Volvót.

A Polestar Engineered nevű gyári tuningkészlet elsőként a tavaly bemutatott S60 kapcsán mutatkozott be, és az óriási sikerre való tekintettel most az összes 60-as modell megkapja az extra törődést, tehát az XC60-as és a V60-as kombi is kapható lesz ebben a sportosra hangolt változatban.

Az új autókba szerelt hibrid hajtáslánc együttesen 415 lóerőt és 670 Nm-es nyomatékot biztosít, ez pedig azt jelenti, hogy garantáltan öt másodperc alatt van százon.

A Volvo mérnökei azt is elárultak, hogy az S60-as modellben lévő szoftvert azóta továbbfejlesztették, így még nagyobb teljesítményre lesz képes ez a V60-as kombi és még jobban ki tudja használni a hátsó kerekeket hajtó elektromos motort.

Ami a további részleteket illeti, a Polestar által kezelésbe vett Volvók könnyített felniket, Brembo sportfékeket és Öhlins felfüggesztést kapnak. Kívülről nézve az aranyszínben pompázó féknyergek és a króm fekete kipufogók, belül pedig a szintén aranysárga biztonsági övek árulkodnak arról, hogy az ember éppenséggel nem egy hagyományos családi kombiban ücsörög.

Az árusítása idén nyáron kezdődhet, további információért erre tessék tovább.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Volvo)

Close